Teneriffa: Los Roques

No niin...tässä katsaus lupaamaani Teneriffan parhaimpaan ravintolaan Los Roquesiin, jossa testasimme ravintolan 5 ruokalajin tasting-menun. Menu oli siitä mukava, että menun eri osia sai vaihtaa mielensä mukaan. Me emme esimerkiksi ottaneet pitkään kypsytettyä possua, vaan vaihdoimme sen kuorrutettuun kanaan. Tasting-menu on mahdollista ottaa myös 7 ruokalajilla.
Tässä tasting-menu englanniksi ilman meidän "vaihdosta":

Degustación
Tod mun goong Thai prawn balls in a curried coconut milk sauce
Butternut Squash Gnocchi in a sage butter sauce
Spinach Wrapped fillet of locally caught Sea Bass (Lubina) rich leek sauce and seasonal vegetables Slow cooked Pork and Apples rwith papas arrugadas and red cabbage
Yoghurt Lemon Flan with Italian meringue and a zesty lemon sorbet
35€, with wine tasting 50€
Menu alkoi itse menun ulkopuolisella herkulla eli seaweed-keitolla...oli aivan älyttömän pehmeää ja maukasta keittoa. Lisäksi pöytään tuotiin kolmea erilaista tahnaa ja leipiä. Valitettavasti en enää muista, mitä kaikkea tahnat sisälsivät. Yhdessä oli ainakin anjovista, joka yllättäen osoittautui suosikikseni...
Makumatka alkoi ehkä yhdellä parhaimmista mauista eli thaimaalaisilla katkarapupullilla kookosmaitokastikkeessa...lisänä pari parsatankoa. Tämä oli yksi suosikeistani tässä tasting-menussa.
Seuraavaksi tuotiin gnoccheja voikastikkeessa...onkohan näillä suomekielistä käännöstä? Tämä annos oli ihan ok, mutta ei herättänyt mitään suurempia tunteita suuntaan tai toiseen.
Sitten olikin aika pitkä tauko ennen kuin tuotiin seuraava annos eli paikallista meriahventa pinaattikääreessä kera kauden vihannesten. Kauden vihanneksena näytti olevan ainakin parsa ja porkkana. Tämä oli kyllä ihanan makuista, pehmeää kalaa eikä pinaatti maistunut mitenkään liian voimakkaasti. Nami! Mieheni mielestä tämä oli ehkä parhain annos.
Porsaan vaihdoimme siis kanaan ja tämä kana oli pehmeintä mitä olen koskaan syönyt. Kana-annos oli englanniksi menussa nimellä Crispy Coated Chicken with Moorish rice and passion fruit salsa. Kanan rapea päällinen oli jopa hieman turha, sillä kanan oli niin mureaa ja hyvää itsessään. Lisukkeena riisiä sekä kaksi friteerattua katkarapua käsittääkseni. Todella herkullista!
Jälkkäriksi oli todella sitruunaista sorbettia ja sitruunavanukasta italialaisen marengin kera. Tämä oli ehkä hieman turhan kirpsakka, kun sitruuna ei ole itselleni se lempparimaku jälkiruuissa.
Emme voineet ottaa menuun sopivia viinejä, kun olimme autolla matkassa, mutta otimme alkuun kuitenkin kuohuviinimaljat ja ruuan kanssa Teneriffalaista punaviiniä lasilliset.

Menu oli kyllä kaikenkaikkiaan aivan loistava! Suosittelen kokeilemaan, jos matkaat Teneriffalle! Tosin ravintolaan kannattaa tehdä aina pöytävaraus, jos haluaa olla varma pöydän saannista. Ravintola on pieni ja halukkaita ruokailijoita riittää. Ravintola aukeaa vasta klo 19 ja on maanantaisin suljettuna. Ravintola sijaitsee ihastuttavassa pienessä kalastajakylässä Los Abrigosissa, noin 10-15 minuutin ajomatkan päässä Los Cristianoksesta.

Kuvat on otettu pokkarikameralla pimeässä Teneriffan yössä (istuimme nimittäin terassilla lämpölampun alla) eli ruuat eivät oikein pääse oikeuksiinsa näissä kuvissa.

3 comments

Lumo said...

Onpa maukkaan näköistä. Hintakin vaikutti kohtuulliselta, kun katsoo kuvien annoksia.

Paras ja mieleenpainuvin tasting menu, jonka olen koskaan syönyt, oli kahdeksan ruokalajin illallinen viineineen Sydneyn oopperatalon Bennelong-ravintolassa. Työnantajani järjesti sen minulle ja miehelleni yllätykseksi ja kiitokseksi pyöreistä työvuosista viime kesänä.

Kirsikka... said...

täällä pakkasten keskellä iskee matkakuume kuviasi katsellessa..ja nälkä!!!
ihania kuvia!

Absolutely white said...

Lumo: Olen samaa mieltä, että hinta oli kohtuullinen ottaen huomioon annosten koon ja laadun. Kuulostaa ihanalta tuo kahdeksan ruokalajin illallinen.

Kirsikka: Kiitos! Mullakin tuntuu olevan aina matkakuume ja nälkä. ;-)

Total Pageviews

All photos of this blog are copyrighted by Absolutely white. Powered by Blogger.

Followers

Google Translator