Teneriffa: matkakertomus

Olimme viikon matkalla Teneriffalla. En ollut aiemmin käynyt millään Kanarian saarista, vaikka muuten olenkin matkustellut melkolailla paljon eri puolilla maapalloa. Ennakkokäsityksiä oli tietysti, niinkuin varmaan kaikilla, mutta pahimmat ennakkokäsitykset eivät kuitenkaan toteutuneet. Teneriffa ei ollut niin turistinen saari kuin olin mielessäni kuvitellut. Tosin kesällä tilanne voi turistien määrän suhteen olla aika toisenlainen.
Ilmasto Teneriffalla on vuoden alussa kohtalaisen hyvä. Meidän viikkomme aikana vain yhtenä päivänä satoi koko päivän. Muuten aurinko paistoi, tosin välillä pilviä oli niin paljon, ettei aurinko päässyt näkyville kuin aina ajoittain. Sää oli siis melko vaihteleva, mutta aurinkoa sai riittävästi.
Vesi saarella on paikoitellen todella kirkasta. Kirkasvetisimmät kohdat eivät tosin olleet parhaimpia uintipaikkoja, koska ranta oli yleensä jyrkkä ja kivikkoinen. Alla olevat kuvat ovat Costa del Silenciolta ("Silence Coast").
Saari on hyvin jylhä, laavakivä, jyrkkiä kallioita, mustaa hiekkaa ja paljon kaktuksia sekä erilaisia pensaita. Havupuitakin näkyi vuorilla. Itse havut puissa olivat erittäin pehmeitä eivätkä ollenkaan Suomen havupuiden kaltaisia. 
Majoituimme Los Cristianokseen, joka on mukavan rauhallinen merenrantakylä Teneriffan eteläosassa. Naapurina on mm. Playa de las Americas, joka mielestäni oli pahin "turistirysä" koko saarella. Los Cristianoksessa oli paljon kivoja ravintoloita ja jonkin verran myös kauppoja (oli mm. hing end shopping mall) sekä useampi hiekkaranta auringonottoa varten.
Santa Cruzissa eli saaren pääkaupungissa piipahdimme vai pikaisesti katsomassa auditorion. Kuulemma saaren parhaat ostoskeskukset löytyvät Santa Cruzin läheisyydestä. Jätimme ne tällä kertaa väliin. Myös Puerto de la Cruzissa vain piipahdimme, koska kyseinen päivä oli niin sateinen, ettei nähtävyyksien katselusta tullut oikein mitään. Matka Los Cristianoksesta Puerto de la Cruziin ei ole pitkä kilometreissä, mutta ajallisesti kyllä, koska täytyy ylittää vuoret kapeine ajoteineen. Lounastimme Puerto de la Cruzissa ja en ole varma saiko kolme matkalaistamme sieltä ruokamyrkytyksen vai hotellilla illalla nautitusta juustosta. 
Ajoimme yhtenä päivänä saaren läpi ja se onnistuukin hyvin päivässä. Kiinnostavimmat maisemat taitavat löytyä Mascan alueelta, jonne emme kuitenkaan päässeet lähemmin tutustumaan, koska sää vuorilla oli niin sateinen ja pilvinen.
Vierailimme yhtenä päivänä Vilaflorissa, joka on koko Espanjan korkeimmalla sijaitseva kylä. Muistaakseni 1500 metrin korkeudessa meren pinnasta. Kylä oli suloisen pieni. Joka puolella oli mandariini- ja sitruunapuita.
Vilaflorin vierailun yhteydessä kävimme myös Teiden kansallispuistossa, jossa tuli jo melkoisen kylmä eli pitkää takkia tarvittiin. Tosin pitkää takkia tarvittiin jo Vilaflorinkin kylässä. Vuorilla on aina paljon kylmempää kuin rannikon tuntumassa.
Teneriffalta löytyi paljon idyllisiä taloja kuvattavaksi
ja vähän modernimpaakin asumusta.
Kävimme ihastelemassa Los Gigantesin vierestä kohoavia Mascan alueen kallioita, jotka ovat todella vaikuttavat. 
Los Gigantesista näkyy selvästi myös La Gomerran saari, jossa emme kuitenkaan käyneet tällä kerralla.
Auringonlaskusta pääsi nauttimaan Los Cristianoksessa.
Suositeltavaa on kiertää saarta omalla autolla ja katsastaa pieniä kalastajakyliä rannikolla. Vuokrasimme pienen Seat Ibizan viikoksi noin 150 euron hintaan. Koko viikon reissuihin bensaa meni noin 35 euron edestä. Toki saarella järjestetään paljon erilaisia edullisia retkiä busseilla, jos ei halua itse ajaa. Omalla autolla liikkuessa voi kuitenkin vahingossa eksyä mielenkiintoisiin paikkoihin, joten suosittelen lämpimästi oman auton vuokraamista Teneriffalla.

11 comments

Petriina said...

Ihanat matkakuvat !

Chatrin said...

Oi vitsi, ku pääsis ulkomaille!
mä olin vuonna 2001 tuolla turistirysä Americaksessa, en menis uudestaan. Los Cristianosissa käytiin shoppailee, se vaikutti kivemmalta paikalta.

Rii said...

Niinhän se on, että joskus ennakkokäsitys voikin pettää!

Mirjami said...

Upeita lomakuvia! Tässähän tuli ihan matkakuume :)

Sort of Pink said...

Oi en malta odottaa että pääsen itsekin johonkin vastaaviin maisemiin! =)

Eeviregina said...

Tykkään noista meri- ja kaktuskuvista. Juuri nyt ajankohtaisia nuo kaktukset ja mehikasvit, hedelmäpuut ja kukkapensaat, kun suunnittelen siskoni uutta pihaa Israeliin...

Mulla on aukko sivistyksessä, en ole ikinä käynyt Kanariansaarilla, vaikka olemme yli 40 maassa matkailleet! Jospa joskus sinnekin.

Absolutely white said...

Petriina: Kiitos! Piristän itseäni noilla aurinkoisilla kuvilla silloin, kun täällä ei aurinkoa näy.

Chatrin: En ole minäkään varma, että menenkö Teneriffalle enää koskaan, koska maailmassa on vielä niin paljon paikkoja käymättä. Tosin vuoristoalueet olisi mukava tutkia kesällä, kun vuorille ei oletettavasti kerry niin paljon pilviä kuin mitä siellä nyt talviaikaan oli.

Rii: Sehän se vasta hienoa onkin, kun yllättyy positiivisesti ennakkokäsityksestään poikkeavalla tavalla.

Mirjami: Kiitos! Minulla taitaa olla ainainen matkakuume. Eilen varattiin kesän matkat ja tänään suunnittelen jo ensi talven reissua. Huh...

Sort of Pink: Odotusaika on myös niin ihanaa ja se kun saa suunnitella matkaa.

Eeviregina: Minulla oli myös aukko sivistyksessä ennen tätä reissua, vaikka itsekin olen matkustella todella paljon eri puolilla. Olen tyytyväinen, että nyt voin sanoa käyneeni edes yhdellä Kanarian saarista.

Petra said...

Voi, kuulostaapa siltä, että teillä oli ihana reissu!

Carlina said...

Upeita kuvia! Lastemme ollessa pieniä joskus kymmenisen vuotta sitten, kävimme muutamana talvena peräkkäin sekä Teneriffalla että Lanzarotella. Noilta saarilta voi löytää paljon mielenkiintoista nähtävää, etenkin Teneriffan luonto on tosi monimuotoinen korkeuserojen vuoksi.

Absolutely white said...

Petra: Oli kyllä hyvä reissu.

Carlina: Kiitos! Teneriffan luonto on todellakin monimuotoista ja ihmeteltävää riitti. :-)

Anonymous said...

Todella kauniita kuvia :). Olen käynyt 2 kertaa Teneriffalla. Ensimmäinen Christianoksessa ja toinen kerta Puerto de la Cruzissa, johon ihastuimme täysin mieheni kanssa :). Oratovan laakson alue on ihanan vihreää ja kaunista. Jos haluaa siiryä nopeasti etelän ja pohjoisen välillä, niin rantaa lähellä menee iso hyvä moottoritie. Näkymät eivät toki ole läheskään samaa luokkaa kuin Teiden kautta.

Total Pageviews

All photos of this blog are copyrighted by Absolutely white. Powered by Blogger.

Followers

Google Translator