Santorini

Häämatkamme alkoi ihanalta Santorinin saarelta, jonne lensimme suoraan Ateenasta. Jälkikäteen olimme erittäin tyytyväisiä siihen päätökseemme, että emme matkustaneet Santorinille laivalla. Saarelle tulopäivänä jäi nimittäin kivasti vielä aikaa kierrellä ja käydä syömässä hyvin ennen nukkumaan menoa. Näkymä hotellille saavuttaessa oli mykistävä.
Hotellimme oli muutenkin todella ylellinen ja ihanan pieni. Olisikohan hotellissa ollut 10 huonetta yhteensä. Huoneemme paras osa oli ehkä kylpyhuone. Hotelli oli kaivettu kokonaan kiven sisälle.
Santorinilla värit ovat todella puhtaita. Ympärillä näkyy koko ajan paljon valkoista ja sinistä.
Saarelta löytyy kuvattavaa vaikka useaksi viikoksi, sillä niin paljon siellä on erilaisia ihania yksityiskohtia, jylhiä maisemia, herkullisia pastellivärejä...
Itseäni viehättivät erityisesti rouheat pienet yksityiskohdat.
Pääasiassa kiertelimme Santorinia omatoimisesti skootterilla sekä kävellen Imeroviglista kumpaankiin suuntaan (sekä Oian että Firan suuntiin). Emme ihan ajaneet koko saarta ympäri skootterilla, mutta melkein.
 
Saaren pääkaupunki on Fira, joka kuhisi turisteja. Kävimme siellä vain kerran pikavisiitillä, koska turistilaumat alkoivat ahdistaa.
Santorinilla söimme koko matkan parhaimman aterian Oiassa.
Kamarissa, joka on rantakaupunki, kuulimme matkan ainoan kerran puhuttavan suomea. Kamarin hiekkaranta on mustaa laavahiekkaa. Pistäydyimme skootteriajelullamme Kamarin lisäksi mm. Perissan rannoilla, mutta Santorinin rannat eivät olleet mielestämme niin kiinnostavia, että olisimme halunneet viettää niillä aikaa.
Santorinilla on paljon kissoja, mutta ne ovat melko säikkyjä.
Muutama kulkukoirakin tuli nähtyä.
Santorinilta löytyy myös paljon toinen toistaan ihastuttavampia luksushotelleja.
Oian auringonlaskut ovat kuuluisia, mutta majapaikkastamme Imeroviglissä oli myös upea seurata kauniita auringonlaskuja suoraan omalta parvekkeelta.
Kävimme myös tietysti tarkistamassa Oian auringonlaskun, mutta paikka oli jälleen kerran niin turistinen, ettemme viihtyneet siellä pitkään.
Kamera on täynnä kuvia myös kirkoista ja kirkon kelloista, joita saarella näkyy tasaisin väliajoin.
Maisemat saarella ovat varsin jylhät.
Kävimme myös yhdellä viinitilalla maistelemassa viinejä ja ostimmekin pari santorinilaista valkoviiniä. Santoriniltahan tulevat Kreikan parhaimmat valkoviinit!
Parasta antia Santorinilla olivat ehdottomasti kauniit maisemat, ihana hotelli rauhallisessa Imroviglissa ja kreikkalainen hyvä ruoka.

39 comments

Katja said...

Voi miten tulee déja vu -ilmiö. Näistä tunnelmista täytisi päästä uudelleen nauttimaan. Niin kaunista. Ei tätä samaa tunnelmaa ollut mantereen puolella (mikä näistä kuvistakin välittyy)...

Anonymous said...

Kreikka on niin ihana maa! T.E

Kirsti said...

Tosi ihastuttavia kuvia. Alkoi niin tekeen mieli reissuun:).Olet kyllä todella taitava kuvaaja .

Sininen huvimaja said...

Aivan upeita kuvia!! En ole koskaan suuremmin välittänyt Kreikasta mutta näitä kuvia katsellessa... Santorini pääsee kyllä saman tien tahtoo vierailla-listalle!

Näissä kuvissa on niin kaunis valo ja mitä ihania yksityiskohtia. Wau...

Kirsikka... said...

Santorini on kuvaajan paratiisi! Olen itsekin käynyt muutaman kerran Santorinillä, kuvattavaksi ihan ok, mutta ei pitempään loman viettoon, koska saari on niin uskomattoman pieni!! Ioksessa on maailman kaunein auringonlasku, näin sanotaan, ja Ioksellahan löytyy pikku-ateljoita joka makuun!! Zàgapo Ellada!!

Tickler said...

Upeita kuvia ja upeita värejä! Ihana paikka, joskus vuosia sitten itsekin ollut siellä - häissä :)! Miltäs muuten elämä frouvana maistuu? Joko uusi sukunimi taipuu, vai vaihtuiko se?

Sirpa said...

Ihania kuvia olet ottanut!
Nyt iski kuumeen poikanen, vieläkö
Santorinille kerran pitäisi mennä...:)

Marja said...

Ihania kuvia.. tuttuja paikkoja :) Minäkin olisin Santorinilla voinut vaan kuvata ja kuvata mutta muu perhe ei yleensä jaksanut odotella... ;)

Pepper said...

Edeeelisiin yhtyen, eli aivan ihania kuvia! Hyvin olet saanut taltioitua kreikkalaisen tunnelman ja nuo ihanan puhtaat värit. Pakko oli omatkin kreikkakuvat kaivaa esille ja fiilistellä...Santorinilla ei ole tullut käytyä, vaikka maisemien takia olen sitä monasti miettinyt. Kaunista kaunista!

Suketus said...

Huh, makeita kuvia! Matkakuume nousee :)

Unknown said...

Tosiaan mykistävän kauniita maisemia, varsinkin tuo kuva, jossa meri on tyyni ja taivas hiukan utuinen. Tuollaiseen seesteiseen tunnelmaan pääsee miltei jo kuvaa katselemalla omalta näytöltä!

Hauskaa, että myös pyyhkeet narulla ovat sinisiä! : ) Skootteri oli sentään punainen...

Hannele/Täyttä Elämää said...

Upeita kuvia, niitä voisi jäädä tänne katsomaan vaikka koko päiväksi. Ihana häämatkakohde! Onnea vielä hääparille <3

Riitta Sinikka said...

Huippu kuvia, kiitos!!Terveisin romulyyli-riitta.

Susa said...

KIITOS tästä upeasta kuvamatkakertomuksesta!! Olen tähän mennessä vain haaveillut joskus matkustavani Kreikkaan. Olen jo kuvista aikanaan ihastunut tuohon Kreikan miljööseen. Puhtaan valkoisen ja sinisen upea liitto, jylhät maisemat, välkehtivä merki, rouheat yksityiskohdat rakennuksissa - kaikki!

Tuo näkymäkin hotelliltanne on häkellyttävän kaunis!

tarkkaamo said...

Hyviä kuvia!

aana said...

onpa kaunista, matka noihin maisemiin pitää ehdottomasti joskus tehdä!

Tuuli - Lumo Lifestyle said...

Ihania kuvia, kuin Kreikan matkailumainos parhaimmillaan!

Mahtava tuo kylpyhuone.

uuvee said...

Näyttää upealta. Nuo värit, oih.
Tsemppiä kuvien läpikäymiseen, jään odottamaan lisää kuvia reissusta. t. itellä omat kesänkuvat edelleen läpikäymättä, ko ei malta istua koneella.. ;)

Miss Secret said...

Aivan upeita kuvia! Itsekin odotan innolla, että pääsisi Rethymnoniin jo :))

Cici said...

Hui kuinka paljon kommentteja lyhyessä ajassa! Kiitos paljon niistä ja onnitteluista!

Tickler: Uusi sukunimi on käytössä ja aika oudoltahan se vielä tuntuu...

Mirjami said...

OI, oi, oi! Miten ihania kuvia! Pitää tulla ihan uudestaan katselemaan noita Santorinin maisemia, kun kylmä yllättää - oli niissä niin paljon lämpöä ja tunnelmaa :)

Pitsit sekaisin said...

Aivan huikaisevia sinisen sävyjä, samoin kauniin puhdasta valkoista. Onneksi olit ikuistanut muutaman kulkueläimen, siis kissan ja koiran, nehän siellä liikuskelevat kaikkien joukossa. Kiitos, todella kaunis ja upea kuvapostaus...:)

Sofié said...

Voi hyvänen aika sentään mitä kuvia!!

Aivan uskomattoman kauniita maisemia ja sävyjä!

sonja/lukuhetket said...

Olipa herkullinen kuvapläjäys! Meidänkin piti alunperin mennä heinäkuussa häämatkalle Santoriiniin, mutta päädyimme sitten kuitenkin Skiathoksen saarelle. Kreikkalainen ruoka on jumalaista<3

kerttu said...

ooooooh! ootpas taitava kuvaaja. Ü

Petriina said...

Tosi kaunista ! Ihanat värit ja maisemat !

Ellis said...

Auts, miten ihania kuvia! Santorinilla en ole koskaan käynyt. Tämä matkakertomus kuvineen pistää vakavasti harkitsemaan matkaa sinne joskus lähitulevaisuudessa :)
Seuraavia matkakuvia odotellen ja kivaa sunnuntaita toivotellen!

Leena Lumi said...

Voi miten lumoavaa kaikki (paitsi tuo kulkukoira...). Ensin Petriina postasi upeasti Venetsiasta ja nyt sinä täältä!

Mitkä värit ja miten puhtaalta kaikki tuntuukaan. Olen ollut Kreikassa vain kerran ja siellä oli kyllä sellaista, että jos etelään lähden, niin sinne.

Tuo kiven sisään kaivettu hotelli on aivan mahtava.

Minna said...

oih mitä kuvia <3
tuli niin ikävä viime kesäistä kreetan retkeä..

Cici said...

Kiitos, kiitos taas kaikille ihanista kommenteistanne! Santorini oli todella kaunis väreineen ja erityisesti ilta-aurinko loi lumoavan tunnelman.

Minulla on vielä kaksi erilaista saarta postaamatta ja sitten Ateena...kuvia on siis tulossa vielä jatkossakin.

Betunia said...

Ei voi, kun huokailla :) Kiitos tästä nautinnollisesta katseluhetkestä täällä! Onnea ja runsaasti rakkautta avioliittoosi!

H / Lumimäellä said...

Oi, niin kauniita kuvia ja miten hieno ja upea paikka! Teillä oli varmaan todella huikean ihana häämatka :) Oma häämatkamme on vielä viettämättä, joten pitää vielä tiirailla Santoriniakin mahdollisena kohteena ;)

P.S. Huomenna on meidän 1v.-hääpäivä :)

Cici said...

Helmilankaa: Kiitos paljon!

HoO: Matka oli upea ja onneksi yhdistimme useamman saaren matkaamme emmekä olleet pelkästään kuvankauniilla Santorinilla. Oikein ihanaa 1 v-hääpäivää huomenna!

H / Lumimäellä said...

P.S. Sinulle on Lumivalkeaa-blogissani jotain :)

Hannah said...

Huikean kauniita kuvia ja tunnelmia!! Kiitos näiden jakamisesta.
Santorini on ollut pitkään haavelistalla.. onhan tuonne päästävä!

Maketsu said...

Mega mageet kuvat!! Olin Santoriinillä muutama vuosi sit. Ei ihan yksin matkustavan paikka, mutta kaunis, hyvin kaunis saari. Tuli paikat kivasti mieleen...

Henna said...

Kaunis saari ja viime aikaisista uutisista huolimatta, pidän Kreikasta matkailumaana todella paljon. Aivan ihania kuvia!

Chatrin said...

Tulin katsomaan josko olisit vastannut kommenttiini, mutta koko kommentti ei ole täällä. arg. Mä varmaan unohdin kirjoittaa sanavahvistuksen tms, mutta silti, argh. :)

Heli said...

Voi kuinka ihania! Hienoa palata Santorinille näiden kuvien kautta:) Omasta Santorinin matkastani on yli 10 vuotta jo aikaa.

Total Pageviews

All photos of this blog are copyrighted by Absolutely white. Powered by Blogger.

Followers

Google Translator