Maaliskuun ravintola

Tässä kuussa meinasi käydä huonosti uuden vuoden lupauksen osalta (= joka kuukausi on testattava uusi ravintolatuttavuus). Nimittäin alkoi jo näyttää siltä, että emme ehdi maaliskuussa testaamaan mitään uutta ravintolaa, jossa emme olisi jo aiemmin olleet. No, kuinkas sitten eilen kävikään. Olimme kävelyllä ja päädyimme testaamaan sushipaikan, jossa emme ole koskaan vielä kumpikaan käynyt.
Kyse on kotikulmillamme olevasta Gyosan sushista (Runeberginkatu 40), jota pitää ihastuttavan herttainen japanilaismies...tosin kaikki eivät välttämättä miehen huumoria heti ymmärrä. Meilläkin meni hetki ennen kuin tajusimme, että sushikokkihan vitsailee meidän kustannuksellamme.
Emme syöneet paikan päällä, koska paikka on todella pieni, vain kaksi pöytää. Otimme siis mukaan makeja (kurkku, lohi ja tonnikala) ja muutamat nigirit (inari = tofu ja katkarapu). Oli hyvää! Ei vedä vertoja Tokyo55:lle, joka on edelleen lempisushipaikkamme Töölössä, Helsingissä, Suomessa...ehkäpä koko Euroopassa, mutta voittaa kyllä useimmat "pikaruokasushipaikat". :-)
4

Häämeikki

Hääsuunnitteluissa onkin ollut pitkä breikki (johtuen varmaan siitä, että kaikki tärkeät jutut on jo suunniteltuna), mutta nyt aloin miettimään häämeikkiä. Olen itse melko surkea meikkaaja ja siksi tulen käyttämään ammattilaista häämeikin teossa. Haluan, että dokumentaarisesta hääkuvauksesta saa kaiken irti, ja siksi häämeikki on yksi olennainen ja tärkeä osa siinä, että valokuvat onnistuvat.

Tässä muutamia vaihtoehtoja, joita olen kaavaillut itselleni. Aika tummat silmät, mutta muu meikki olisi sitten heleä ja luonnollinen.
Yllä olevat kuvat ja niiden lähteet löytyvät Pineterestin "Beauty" boardistani.
7

Ruokakuvia maailmalta

Kanaa Langkawilla
Vuohenjuustoleipää ja punaviiniä Roomassa
Tapaksia Sevillassa
Kanaa Kuala Lumpurissa
Aamiainen Riikassa
EDIT: Siis tämä oli kyllä sittenkin hotelliaamiainen Vilnassa, ei Riikassa!
Oliiveja Istanbulissa
...okei myönnettäköön, että Langkawin ja Kuala Lumpurin kanat jäi multa syömättä...

Makoisaa viikkoa!
7

Kevät mielessä

Kevät saisi jo tulla!!! Omaa mieltäni piristämään keväisen hempeitä kuvia. Josko ne lumet alkaisivat pikkuhiljaa jo sulaa eikä uutta lunta tulisi enää tänä talvena.
Kaikki ylläolevat kuvat lähteineen löytyvät Pinterest boardiltani "Sweet"
6

Viikonloppujuttuja

Lauantaina matkani vei jälleen kerran Anton & Antoniin. Jo perinteeksi on muodostunut ruispatongin ostaminen ja se lähti mukaani tälläkin kertaa. Sen lisäksi ostin jokirapusalaattia ja sitäkin ostan lähes jokaisella käynnilläni. Tällä kertaa päätin kokeilla myös yrttituorejuustoa. Itse juusto on ihan hyvää, mutta ruispatongin päälle se on liian "laimean" makuista.  
Lauantain herkuksi ostin Anton & Antonista mustikkamuffinssit...ai että ne maistuivat hyviltä!
Alla olevan kuvan "tarjotintelineen" ostin kirpparilta korutelineeksi, koska se maksoi vaivaiset 3 euroa. Kaikki telineessä olevat korut ostin lauantain kirppisreissultani. Huh!
Kirppikset ovat hyvä paikka myös kirjanystäville. Rework oli mieleinen löytö vain 2,50 eurolla. Huimaavia korkoja aloitin jo lukemaan ja se on itseasiassa aika hauska kirja etenkin korkkareista kiinnostuneille. Munron hyväkuntoinen pokkari vain 50 senttiä.
Hyväkuntoiset Peakin vaatteet ovat myös aina tervetulleita. Lippis ja huppari maksoivat yhteensä 7 euroa. Ei ollenkaan paha hinta.
Sunnuntaiaamun pikavisiitiltä Valtteriin löytyi aivan upea löytö...nimittäin lähes käyttämätön Marimekon tyynynpäällinen, jonka olin aikonut muutenkin ostaa. Jee! 
Kastehelmen vihreä väri kutsui minut luokseen maagisella tavalla. Meillähän on tuota Kastehelmeä kirkkaana ja kirkkaissa pysyn, mutta ajattelin vihreän piristämään kattauksia.
14

Importance of passion

Kuva on lainattu ja sen lähde löytyy Pinterestistä Words boardistani.
3

Akaatteja, strasseja, vihreää, vaaleanpunaista

Koruja on ihana tehdä myös itselle. Tässä viimeaikaisia tekeleitäni, jotka jäävät omaan korurasiaan eivätkä päädy Cicin koruihin myyntiin.
Ihanaa viikonloppua kaikille!
10

Katri/n

Yksi ehdottomista tämänhetken lempisuunnittelijoistani on suomalainen Katri Niskanen - Katri/n, joka voitti Suomen ensimmäisen Muodin huipulle -suunnittelijakisan. Muistan vielä, että heti kilpailun alkumetreistä lähtien fanitin Katria ja hänen tyyliään. Pidän ihan superpaljon hänen laskeutuvista kankaistaan ja epäsymmetrisistä leikkauksista/laskoksista. 

Omistan muutaman Katrin ihanuuden jo ennestään, mutta tänään kävin hakemassa yhden uuden tummansinisen sifonkitunikan ("Long top") kokoelmiini. Ihana ja mikä parasta suomalaista designia!
Katrin kotisivut löytyvät täältä.


8

Matkakohteeni Top 10

Ajattelin esitellä teille top 10 matkakohdetta, joissa olen käynyt. Kohteet eivät ole paremmuusjärjestyksessä enkä niitä osaisi edes sellaiseen asettaa. Paljon ihania paikkoja jäi tämän listan ulkopuolelle ("bubbling under"), mutta valinta oli tehtävä.

Mikä näistä on oma suosikkisi tai mistä kohteesta haaveilet?

1. Bali: vihreys, vehreys, ystävälliset ihmiset, ihana ruoka, kulttuuri, historia, lämpö, luksusta edullisesti
Vinkki: Paras matkustusaika toukokuu

2. New York: Ison omenan syke, ruoka, muoti, shoppailu, ihmettely, käveleminen, eri kaupunginosat, vapauden tunne, Woodbury
Vinkki: Greenwich villagen ihanat putiikit, Magnolia Bakeryn cupcaket

3. Sevilla: aurinko, tapakset, espanjalainen tunnelma, ihanat ihmiset, arkkitehtuuri
Vinkki: Kävele ja kiertele

4. Pariisi: juustot, patonki, punaviini, muoti, rakastavaiset, tunnelma, arkkitehtuuri, eri kaupunginosat, crepes, katusoittajat, eri vuodenajat
Vinkki: Kävele Seinen kumpaakin puolta niin pitkälle kuin jaksat, maisemat ja fiilikset vaihtuvat

5. Krabi: kirkas turkoosi vesi, lähisaaret, lämpö, aurinko, edullista
Vinkki: Vältä viimeiseen saakka turistikohteita, vuokraa vene ja kiertele lähellä olevia pikkusaaria, ota pahoinvointilääkkeet mukaan, jos tulet helposti merisairaaksi (moottoriveneellä kuljettaessa)

6. Curacao: kirkas turkoosi vesi, aloe, aurinko, rentoutumista ja rauhaa, luksusillallisia, ei erityisiä nähtävyyksiä, paljon hollantilaisia

















Vinkki: Vuokraa auto ja kierrä saari ympäri, löydät ihania rauhallisia poukamia ja superkirkasta vettä

7. Langkawi: kaunis pieni saari, vehreä, kehittyvä, edullinen, lämpöä ja aurinkoa, rantoja, apinoita
Vinkki: Vuokraa skootteri ja kierrä sillä saarta, löydät ihania suojaisia ja jopa lähes autioita rantoja sekä vesiputouksia, majoitu Bon Tonissa!

8. Hong Kong: suurkaupungin vilske, ruoka, luonto, vastakohtaisuus, rakennukset, korkeuserot, halpa, luksusta edullisesti
Vinkki: Ota paikallinen kaksikerrosbussi joko meno- tai tulomatkalle matkustaessasi Peakille

9. Kalifornia: rannikko, korkeuserot, meri, luonto, ihanat kaupungit (San Francisco, Los Angeles, Santa Monica)
Vinkki: Varaudu siihen, että rantatiellä ja SF:ssä tuulee aina, paljon vaatetta siis mukaan. Matkapahoinvointilaiset tarvitsevat pahoinvointilääkettä Kalifornian rantatiellä

10. Rooma: historia, kulttuuri, aurinko, viini, nähtävyydet, puistot ja piazzat, tuttavuutta tekevät italialaiset
Vinkki: Tutki myös muuta kuin Rooman historiallista keskustaa esimerkiksi hyppäämällä paikallisbussiin tai ratikkaan

Huh, tulikohan tässä vähän liikaa kohteita yhdelle postaukselle...?

...Ja sitten vielä ne bubbling under -kohteet: Milano, Nizza, Vilna, Tukholma, Kuala Lumpur, Istanbul, Barcelona, Helsinki, Valensia, Riika, Teneriffa, edit: Lontoo...jne.
Kuala Lumpur
Vilna
Riika

Kaikki kuvat omat ottamiani, joten ethän kopioi niitä ilman lupaani. Kiitos!
24

Total Pageviews

All photos of this blog are copyrighted by Absolutely white. Powered by Blogger.

Followers

Google Translator