Taivas+Helvetti

Jos tältä vuodelta voin suositella yhtä suomalaista fakta-kirjaa, niin se on ehdottomasti Taivas+Helvetti, joka kertoo suomalaisten yrittäjien tarinoita (18 + 3 kuten kirjan kannessa lukee). Tarinat ovat niin aitoja ja inhimillisiä, että itsekin oikein innostuu. Mistä minä keksin sen mahtavan bisnesidean ja toteutan yrittäjyyden kaipuuni...?

Ihan oikeasti en voi uskoa, että kukaan lukee tätä kirjaa ilman, että jollakin tasolla innostuu tai edes kiinnostuu yrittämisestä. Itselleni päällimmäiseksi jäi ajatus siitä, että intohimolla ja kunnianhimoisella sekä määrätietoisella toiminnalla sen intohimon toteuttamiseksi ja omien unelmiensa saavuttamiseksi voi päästä vaikka mihin. Toki yrittämiseen liittyy riskejä, mutta niin liittyy elämään yleensäkin. Vanha vertaushan on se, että voit vaikka jäädä auton alle lähtiessäsi ulos kodistasi.

Kirjassa on ihana määrä myös nuoria (alle 40-vuotiaita) yrittäjiä, jotka ovat lähteneet tekemään sitä, mitä osaavat, missä ovat hyviä ja mikä heitä on KIINNOSTANUT. Työn tekeminen ei tunnu työltä, jos tekee sitä, mistä oikeasta on kiinnostunut ja mistä nauttii. Tunnen niin monta ihmistä, jotka käyvät töissä vain ansaitakseen rahaa, jolla rahoittaa vapaa-aikansa. Jos omasta työstään ei nauti, maistuu työnteko varmaan aika puulta eikä siinä koskaan voi päästä niihin huippusuorituksiin, joihin pääsee tehdessään jotakin sellaista, jota kohtaan tuntee intohimoa. Ideaali tilanne on silloin, kun voi hyödyntää oman intohimonsa ja tehdä siitä bisneksen. Niitäki ihmisiä löytyy, jotka vain "harrastavat" ja saavat siitä elantonsa.
Ei muuta kuin hyviä bisnesideoita kehittelemään... :-)

Lisää kirjasta löytyy mm. täältä: klik

1 comment

imlacking said...

Mä tässä yks päivä näin kirpparilla tommosen valomiekan :D. Tai en ois varmaan hoksannu, mutta joku muija hiplas sitä ja sitte selitti varmaan äidilleen että kato mä oon Jani-Petteri :D. En enää muista paljon ois maksanu, mutta ois ollu hauska vaikka johonkin naamiaisjuttuihin.

Total Pageviews

All photos of this blog are copyrighted by Absolutely white. Powered by Blogger.

Followers

Google Translator