Lautanen

Olen aloittanut keräämään vauvallemme lautasia; erilaisia, kaikenlaisia lautasia. Yhdistävänä tekijänä on se, että lautaset ovat yksilöitä eli ostan aina vain yhden samanlaisen lautasen. Tämä siis tarkoittaa, että suurin osa ostamistani lautasista on löydetty kirpputoreilta tai muualta, mistä on löytynyt uniikkeja lautasia. Tämä talvinen kaunotar on Gustavsbergin vuosilautanen, joita on tehty vain 4 000 kappaletta.

1

Taivas+Helvetti

Jos tältä vuodelta voin suositella yhtä suomalaista fakta-kirjaa, niin se on ehdottomasti Taivas+Helvetti, joka kertoo suomalaisten yrittäjien tarinoita (18 + 3 kuten kirjan kannessa lukee). Tarinat ovat niin aitoja ja inhimillisiä, että itsekin oikein innostuu. Mistä minä keksin sen mahtavan bisnesidean ja toteutan yrittäjyyden kaipuuni...?

Ihan oikeasti en voi uskoa, että kukaan lukee tätä kirjaa ilman, että jollakin tasolla innostuu tai edes kiinnostuu yrittämisestä. Itselleni päällimmäiseksi jäi ajatus siitä, että intohimolla ja kunnianhimoisella sekä määrätietoisella toiminnalla sen intohimon toteuttamiseksi ja omien unelmiensa saavuttamiseksi voi päästä vaikka mihin. Toki yrittämiseen liittyy riskejä, mutta niin liittyy elämään yleensäkin. Vanha vertaushan on se, että voit vaikka jäädä auton alle lähtiessäsi ulos kodistasi.

Kirjassa on ihana määrä myös nuoria (alle 40-vuotiaita) yrittäjiä, jotka ovat lähteneet tekemään sitä, mitä osaavat, missä ovat hyviä ja mikä heitä on KIINNOSTANUT. Työn tekeminen ei tunnu työltä, jos tekee sitä, mistä oikeasta on kiinnostunut ja mistä nauttii. Tunnen niin monta ihmistä, jotka käyvät töissä vain ansaitakseen rahaa, jolla rahoittaa vapaa-aikansa. Jos omasta työstään ei nauti, maistuu työnteko varmaan aika puulta eikä siinä koskaan voi päästä niihin huippusuorituksiin, joihin pääsee tehdessään jotakin sellaista, jota kohtaan tuntee intohimoa. Ideaali tilanne on silloin, kun voi hyödyntää oman intohimonsa ja tehdä siitä bisneksen. Niitäki ihmisiä löytyy, jotka vain "harrastavat" ja saavat siitä elantonsa.
Ei muuta kuin hyviä bisnesideoita kehittelemään... :-)

Lisää kirjasta löytyy mm. täältä: klik
1

Iittalan ALE

En ole oikeastaan käynyt lainkaan alennusmyynneissä nyt kesän aikana. Matkalla Somerolle poikkesimme Humppilan lasitehtaan Iittalan myymälässä ja sieltä tuli tehtyä ale-ostoksia. Nämä mukit ja lautanen olivat niin hyvässä alennuksessa, että mukaani lähtivät. Tilasin myös Iittalan nettikaupasta pari juttua, mutta ne eivät ole vielä saapuneet. Kauankohan niiden postitus mahtaa kestää...? 
Iittala on muuten yksi ihan suosikkini suomalaisista brändeistä ja olen aina niin onnellinen, kun menen esimerkiksi ravintolaan ja huomaan, että astiat tai lasit ovat Iittalaa. Entistä enemmän omatkin kulutustottumukset ovat suuntautuneet suomalaiseen designiin ja sen suosimiseen...niin ja tietysti lähiruokaan. :-)

2

Smile

Vaikka maanantait on meillä usein tosi hankalia päiviä, kuten edellisessä postauksessa kirjoitin, niin on meillä muuten kuitenkin aika hauskaa vauva-arkea... Onko ihanampaa ääntä, kun vauva hekottamassa ääneen...!?!

4

Monday blues

Mikä siinä on, että maanantait on vaan niitä viikon vaikeimpia päiviä. Silloin, kun kävi töissä, niin se oli jotenkin ymmärrettävää, että maanantaina oli vaikea nousta töihin. Nyt kun olen vauvan kanssa kotona, niin maanantait on edelleen niitä hankalia päiviä, erityisesti vauvalle. Maanantaisin kiukutellaan enemmän ja nukutaan vähemmän. Onkohan muilla samanlaista...?

4

Vihreää

Uuden linssin nopea testaus takametsässä.
3

Nopea otos

Kuvan yläkulmassa näkyy tyttösemme kätönen. Valokuvaus on nopeuslaji aina silloin, kun haluaa kuvata olkkarin lattialla. :-) Äidin jutut kun on niin kiinnostavia 7-kuukautisen mielestä.

Kuvassa näkyy ostokset Tigerista eli kontaktimuovia harlekiinikuosissa (4 euroa) ja pinkit S-koukut (2 euroa). Yritin myös hieman lukea uutta Dekoa, mutta se jäi kesken, kun sivuja oli niin kiva repiä neitimme mielestä.
2

Makroilua

Makroilua ihanassa kasteen jälkeisessä metsässä.


0

Heppa

Joskus pienenä olin hevostyttö, mutta sen jälkeen en ole hirveästi ollut kiinnostunut hevosista. Muuta kuin kuvausmielessä. Tämä heppa tupsahti eteeni viikonloppuna. Hevosia olisi joskus ihana kuvata laitumella juoksemassa liinaharja hulmuten. Ehkäpä toteutan vielä tänä kesänä tuon kuvaushaaveeni.

1

Total Pageviews

All photos of this blog are copyrighted by Absolutely white. Powered by Blogger.

Followers

Google Translator