Kööpenhaminan nähtävyyksistä

Viikonloppumatkan aikana ei ehdi nähdä ihan kaikkea haluamaansa. Parhaat "nähtävyydet" meidän Köpiksen matkan aikana olivat nämä:
Black Diamond eli kirjasto
Kuninkaallinen ooppera, baletti ja teatteri asuvat tässä uudessa modernissa rakennuksessa
Welcome to Christiania! Kyse on siis Kristianianin vapaakaupungista, joka on perustettu v. 1971 armeijan entiselle kasarmialueelle. Vapaakaupungin käytössä on 36 hehtaaria todella kaunista ja kallista maa-aluetta (arviolta satojen miljoonien DKK:n arvoinen alue), jossa asuu vajaa 1000 henkilöä. Huumekaupan kerrotaan rehottavan alueella.
Tivoli
Nyhavn
The Playhouse eli teatteri
Rautatieasema
Ja viimeisenä ehkä mielenkiintoisin kohde eli Assistensin hautausmaa, joka on täynnä ihania kukkia, puita, vihreyttä ja vehreyttä. Paikasta tekee mielenkiintoisen se, että tanskalaiset olivat piknikillä kyseisen hautausmaan nurmikentillä, jopa hautojen vieressä sekä lenkkeilivät ympäri hautausmaata. Kyseinen hautausmaa on siis must kohde ainakin kesällä!

11 comments

Maketsu said...

Köpis on kiva mesta!

uuvee said...

Ai että kuvasi ovat ihana tekosyy miettiä koska pääsisi uudelleen köpikseen, siinä tunnelmassa on vain jotain. Mieheke ei ole siellä vielä piipahtanutkaan.. Musta kirjasto näyttää upealta, hurmasiko sisältäkin? Niin raikkaan näköstä! upiaa.

Nukke said...

Vau !!!! Määkin haluan tuonne ! Mielenkiintoisia kuvia.
ps.mää meen Pariisiin käymään ja otan 1000000 kuvaa ainaski et jos kiinnostaa niitä on kyllä sit blogissakin sitte juhannuksen aikoihin ;)

Kirjailijatar said...

Onpa upea kuvasarja. Ihastuin noihin kuviin rautatieasemasta ja Christianian kuvat toivat mieleen paljon ihania muistoja. Omasta Christianian vierailusta on jo 15 vuotta. Se oli elämys, mutten ottanut silloin sieltä muistaakseni yhtään kuvaa, harmi.

Cici said...

Maketsu: Niin on!

uuvee: Kirjasto oli valitettavasti kiinni sunnuntaina, kun olimme siinä lähistöllä. Olisihan siellä ollut hieno käydä myös sisällä kurkkaamassa.

Nukke: Kivaa, Pariisin kuvat kiehtovat aina!

Kirjailijatar: Kiitos! Christianian vierailu oli myös minulle elämys etenkin, kun lähdimme kävelemään pieniä polkuja pitkin ties minne.

a-kh said...

Olipa siinä kierrosta kerrakseen. Olen ollut Tanskassa muutamia kertoja, mutta vain läpikulkumatkalla, joskus pelkästään lentojentällä.

Tuuli - Lumo Lifestyle said...

Köpis on ihan mielikaupunkejani ja silti viime vierailulsta on seitsemän tai kahdeksan vuotta. Pitäisi tehdä viikonloppuvisiitti sinne.

Cici said...

a-kh: Käveltyä tuli kyllä paljon viikonlopun aikana. Pakko aina nähdä kävellen paikkoja.

Lumo: Minunkin edellisestä visiitistä oli kulunut jo useita vuosia, ellei jopa yli 10 vuotta. Köpis on kivan kompakti viikonloppureissua varten.

BLOGitse said...

(Kävin täällä jo kerran mutta Blogger ei suostunut julkaisemaan kommenttia; katsotaan miten nyt käy.)
Onkin aikaa viimeisestä Köpiksen reissusta. Hienoja kuvia. Tuohon keinuun et minua saisi! Menisi pää pyörälle ja pyörisin loppupäivän.... :)

Sofié said...

Oh!
En ole ikinä käynyt köpiksessä! Haluaisin niin kovasti mennä sinne! Se vaikuttaa ihan todella söpöltä kaupungilta :)))

Ihania kuvia!

Cici said...

Sofié: Kyllä. Köpis on ihana kaupunki ja se on niin kompakti, että viikonlopun aikana näkee hyvin keskustan alueen.

Total Pageviews

All photos of this blog are copyrighted by Absolutely white. Powered by Blogger.

Followers

Google Translator