Luontopolku

Kaunis, aurinkoinen ilma...pakko päästä luontoon. Ostin Hulluilta Päiviltä Pääkaupunkiseudun retkeilyopas -kirjan ja valitsimme sieltä tänään metsäreitiksi Hanikan luontopolun. 
Luontopolun pituus on noin 5 kilometriä ja vaikeusaste kirjan mukaan 2 - 3 tähteä (3 tähteä on vaikeakulkuisin). Reitti oli todella hyvin merkitty keltaisilla pallukoilla puissa ja kylteillä eli eksymisen vaaraa ei ollut. 
Reitin varrelta löytyi opastauluja, joissa kerrottiin reitistä ja erilaisista kasveista tai muista reitin luontoon liittyvistä asioista.
Maasto oli vaihtelevaa eli välillä mentiin meren rantaa pitkospuita pitkin, välillä kiivettiin kalliolle ja välillä rämmittiin metsässä.
Perhosia näkyi taas
 Kävimme lintutornissa, mutta lokkia kummempia lintuja ei näkynyt.
 Reitin varrelta löytyi pronssikautisia hautaröykkiöitä
Koska reitin maasto oli välillä hieman vaikeakulkuista, ei aivan pienten lasten kanssa kannata kyseistä reittiä välttämättä kulkea. 
 ...ja näitähän matkan varrelta löytyi aikas paljon.
Huomenna joku muu kohde kirjasta kenties...

9 comments

Lumo said...

Luonto todella herää!

Me teimme pitkän kaupunkivaelluksen tänään, matkalla nähtiin mm. Forumin kuuluisa huuhkaja.

uuvee said...

Samat on päiväpuuhat täälläkin.. koko päivä luonnossa. Kyllä sattu tuuri pääsiäissäiden kanssa, mahtavaa! Ja ihania oli aiemmat makrokuvasi luonnosta!

kuparikukka said...

Upeita kuvia! Nyt on kyllä tullut nautittua luonnosta, kun aurinko on hellinyt. Olen muuten asunut lapsuuteni Helsingissä, ja kävimme usein retkellä Lammassaarella, sitä ainakin suosittelen lämpimästi! :)

KesäEsa said...

Oikein kivoja kuvia luonnosta. Itsekin olin perheeni kanssa tänään todella paljon ulkona ja grillikausikin tuli avattua.
Käymme usein Seitsemisen luonnonsuojelualueella joka on muutaman kilometrin päässä meistä. Käyn usein Helsingissä töiden puolesta ja olen nauttinut keväisin ja kesäisin Vantaanjoen seudusta lähtien Pukinmäestä lenkille ja kävellen 6 km Vantaanjoen reunaa.

Olen myös saanut viikonloppuna muuten kirppariblogiini tilauksia s-postilla ja tavaraa menee. Hyvät menee aina kaupaksi ja ovat blogissani nähtävillä.

kerttu said...

ihana idea käydä luontopoluilla! aurinkoisia kevätretkiä teille!

Maketsu said...

Hieno kevätretki!

Absolutely white said...

Kiitos kommenteistanne! Pääsiäisenaika on todella hellinyt meitä hyvällä ilmalla eli nauttikaamme siitä vielä viimeisenäkin vapaapäivänä ennen työviikon alkua.

Kirjailijatar said...

Tosi kauniita kuvia. Tuli ihan oma tämän päivän retki mieleen, vaikkei me kyllä sitten jaksettu rantaan asti, joten jäi sorsat näkemättä. Kyllä puiden juuret vaan ovat mahtavia.

Absolutely white said...

Kirjailijatar: Sulla oli niin mahtavia kuvia omasta retkestänne, että ei ollut väliksikään, että ette rantaan asti jaksaneet.

Total Pageviews

All photos of this blog are copyrighted by Absolutely white. Powered by Blogger.

Followers

Google Translator