Tukholman kirppareista ja second-hand liikkeistä...ja vähän ostoksistakin

Viime Tukholman risteilyllämme ehdimme piipahtaa muutamissa Tukholman second hand -liikkeissä ja varsinaisesti vain yhdellä kirppiksellä. Risteilymatkustajilla kun tuota aikaa ei liiemmälti ole käytettävissä maissa, niin kovin kattavan kirppiskierroksen tekeminen ei ole realistista. 

Valitettavasti minun on tuotettava pieni pettymys ehkä niille, jotka suunnittelevat antoisaa kirppisreissua Tukholmaan. Emme tehneet mitään älyttömän hyviä löytöjä ja second hand -liikkeiden hinnat olivat mielestäni todella korkeat verrattuna esimerkiksi Helsingin kirppishintoihin. Osasyynä voi olla se, että emme tällä reissulla käyneet lainkaan Söderissä.
Aloitimme kierroksemme kolmikerroksisesta Myrornasta (vastaa Suomen Pelastusarmeijaa), joka sijaitsee Adolf Fredriks Kyrkogatanilla eli siis ihan keskustassa. Kirppis oli siisti ja tavarat esillä hyvin. Kaikenlaista mukavaa siellä oli, mutta osassa taas ne hinnat olivat liian korkeat. Kirppikseltä löytyi mm. Iittalan lasia. Vaatepuoli ei ollut kovinkaan erikoinen, mutta kaikenlainen talous- ja muu tavaraosastot olivat mielenkiintoiset. Suosittelen ehdottomasti käymään, jos/kun liikkuu ihan keskustassa.
Koska itse en ole aiemmin tutustunut lainkaan Östermalmiin, päätimme tutustua kyseisen alueen second hand -liikkeisiin. Matkalla määränpäähämme törmäsimme sattumalta Kreikan suurlähetystön vieressä olevaan second hand -liikkeeseen (onkohan nimi tosiaan Second Hand?, osoite Kommendörsgatan 18 tai 14), josta löytyi vain merkkivaatteita. Miesten Burberryn pitkiä takkeja olisi saanut 100 - 150 eurolla, löytyi Pradan kenkiä, Mulberryn laukkuja jne...mutta, mutta...hinnat olivat käytetyiksi merkkituotteiksi minusta silti liian kalliita. Lisäksi paikka oli lauantaina aivan täynnä eikä siellä pystynyt oikeastaan katsomaan mitään kunnolla. Tilat olivat pienet ja ahtaat sekä täynnä vaaterekkejä. Emme ostaneet siis mitään.
Jatkoimme matkaamme kohti Tant Gerdelins Garderobia (Karlavägen 72). Tämäkin second hand -liike  oli ahdas, pieni ja täynnä shoppailevia naisia. Kauppa oli mielestäni selkeästi keskittynyt enemmänkin lasten kuin aikuisten käytettyihin merkkivaatteisiin. Myynnissä oli myös jokusia kenkiä ja laukkuja, mm. Mulberryä ja Longchampia. Pyörähdimme kaupassa kääntymässä ja jatkoimme hieman pettyneinä matkaamme. 
Paras second hand -kokemus löytyi Petronellasta (Lützengatan 4), joka oli sentään kohtuullisen kokoinen kauppa eikä ollut ahdettu täyteen rekkejä. Kaupasta löytyi myös suomalaista designiä, Marimekkoa ja Pertti Palmrothia. Hinnat olivat kuitenkin edelleen mielestäni liian korkeat. Mies kokeili Peakin takkia, joka olisi maksanut noin 80 euroa...samanlaisia olemme nähneet Kaivarin Kanuunassa myynnissä noin 30 eurolla!

Matkan varrella katselimme ikkunan takaa myös Chanesse First & Second Hand Boutiqueta (osoite hukassa, vanha osoite on ollut Grev Turegatan), jossa myydään todella high class -merkkejä, siis käytettyinä. Emme vaivautuneet edes käymään kyseisessä paikassa sisällä asti.

Voi olla, että itselläni oli suuremmat odotukset näistä käymistämme paikoista ja sen vuoksi tuli hieman pettymys, kun liikkeistä ei oikein löytynyt mitään.

Teimme kuitenkin muutaman kirppisostoksen Myrornasta ja voisihan niistä puhua ihan löytöinäkin:

Joku kumma noissa tinaisissa, hopeoiduissa jutuissa on, kun ne edelleen vetävät puoleensa. Nämä maksoivat muutamia euroja yhteensä.
Keskikokoinen Arctican lähes käyttämätön tarjoilulautanen 35 kruunua eli olisikohan se sellaiset 4 - 5 euroa.
Wanhaa Arabiaa 25 kruunulla eli olisiko se noin 3 - 3,50 euroa.
Sen verran tutkin ennen matkaamme noita Tukholman kirppiksiä netinkin kautta, että parhaat kirppikset taitavat löytyä kuitenkin Södermalmilta. Esimerkiksi heti Götgatanin alussa on Emmauksen kolme kirpputoria eli valikoimaa ainakin pitäisi olla. Myös Götgatanin toisessa päässä on Myrorna. Lisäksi Söderissä on vielä Nytorgetin laidalla Stadsmissionin kirpputori. Koska olimme risteilyllä Silja Linella, teimme tietoisen päätöksen, että tällä reissullamme emme edes yritä ehtiä koluamaan noita Söderin kirppiksiä. Mutta, jos siellä päin liikkuu, niin kannattaa varmasti katsastaa kyseiset kirppikset.
Muitakin ostoksia tuli Tukholmassa tehtyä maltillisesti...ihanaa vadelmalakua ja pääsiäiseksi suklaapuputikkarit...

...ja laivalta sitten D&G:n hajuvettä, joka yllätti minut...tykkään siitä kovasti, vaikka tuoksu onkin sellainen makeahko, hubbabubbamainen tuoksu.
Ostin minä sitten vielä iiiisssooon nahkalaukun Massimo Duttilta, mutta siitä ei ole nyt kuvaa. En vain pystynyt poistumaan kaupasta ilman sitä laukkua.

2 comments

Petriina said...

Kiitos, laitan osoitteet muistiin tulevaisuutta varten, kaikesta huolimatta ! Aika korkeita hintoja tosiaan :-/

Massimo Duttin laukku kiinnostaa, toivon siitä kuvaa jossain vaiheessa :-) Duttilla on muutenkin kivoja vaatteita ja kenkiä, ihan kohtuuhintaan.

Absolutely white said...

Petriina: Niinpä, hieman oli liian kalliit hinnat. Ehkäpä saan aikaiseksi joskus esitellä lempilaukkuni, niin voisin kuvata sen Massimo Duttini.

Total Pageviews

All photos of this blog are copyrighted by Absolutely white. Powered by Blogger.

Followers

Google Translator