Lusikkarengas

Onko kukaan koskaan kokeillut renkaiden tekoa vanhoista lusikoista? Miten on onnistunut? Näitä voisi käyttää esimerkiksi lautasliinarenkaina. 
Entä pystyykö vanhoista hopealusikoista tekemään sormuksia? Itselläni ei ole aika riittänyt vielä testaamaan eikä varastossa ole yhtään ylimääräistä vanhaa lusikkaakaan, mutta olisi kiva kokeilla, jos muilla on onnistuneita kokemuksia.
Kuva ja idea: täältä

9 comments

Marjukka said...

Tein vanhasta alpakkalusikan lusikka päästä riipuksen taivuttamalla vartta silmukaksi. Se ainakin taipui ihan nätisti. Sormusta kokeilen myös, kun sopiva hopealusikka tulee kohdalle, eli siitä ei ole vielä kokemusta.

Viivi said...

Heips. Ainakin H:gin Kierrätyskeskuksen Uusix verstaalta pitäis löytyä, jos ei oo valmiina he tekevät tilauksesta esim. sormuksia.
Ostin juuri vanhoista 10 pennin (mitä ne ovat?) kolikoista kivat roikkuvat korvikset. Se raha oli "muokattu" puolipalloks tai pitäiskö sanoa koverrettu. Höh, en tiedä noita oikeita termejä.
Hei, siellä on tulevana lauantaina 17.12 työpajoilla avoimet ovet! Netistä löytyy tarkemmat tiedot. Siellä tuunataan vaikka mitä. Mä ainakin meen sinne:)

Katri said...

Lautasiinarenkaan saa varmaan helpommin, jos ei halua ihan prikulleen pyörää ja mittakaan ei ole ihan niin tarkkaa. Sormuksessa on hieman enemmän hommaa. Sahaaminen sopivaan mittaan, hiomista, hehkutus ja taivutus päät yhteen. Vähän juotetta, hapotus ja kumivasaralla naputtelua sormuspinnan ympärillä (lisää hehkutusta, hapotusta ja naputtelua, niin monta kertaa, että näyttää hyvälle), kiillotus (patinointi) ja siinä se sitten olisi.

Kauniita lusikoista kyllä saa, eli kannattaa kokeilla. :)

Hyvä Mieli said...

Kerran antiikkimessuilla oli myyjä, joka valmistaa sormuksia vanhoista teelusikoista. Myös isoista lusikoista oli upeita kaulariipuksia. Sormukset olivat niin ihania, että olisin halunnut itselleni, mutta kaikki koot olivat jo menneet... sillä tiskillä oli niin kova kuhina... Joskus vielä sellaisen sormuksen toivoisin löytäväni (voi houkaus).

Henna said...

Juu, kyllä saa. Ostin yhdeltä toiselta koruilijalta lusikasta tehdyn sormuksen. Kaunis on!

rva ruusunen said...

Mä tein kouluaikoina hopeapajalla pari sormusta ukin vanhoista palkintolusikoista ja kauniita ovat. Ainoa homma, missä tulee mutka vastaan, on materiaalin kovuus - koska sormukseen tarvittava pätkä on niin lyhyt, se on entistä jäykempi. Kannattaisi siis hehkuttaa materiaali ennen takomista, jolloin tuo onnistuu paljon kivuttomammin, kuin mun usean tunnin äherrys.

Sen lisäksi olen vuosien saatossa - omien kokeilujen jälkeen - tutustunut LauraSe-merkkiin ja -tekijään, jolta löytyy hengästyttävän upeita, ko. tuotteita :)

Hanne Valkoinenleinikki-blogi said...

Käsityötaidon messuilla on ollut pari taiteilijaa, jotka tekevät lusikoista koruja. Eräällä heistä on liike Tampereen Tallipihalla:)

Kauniita ovat, mutta varmasti melko suuritöisiä:

Viivi said...

Tulinpa vielä kertomaan että Korjaamolla on myös 17.12-18.12 myyjäiset. Sieltä löytynee myös lusikan "vääntäjä" ym. ihanuuksia:)

Cici said...

Kiitos, kiitos kaikille kommenteista ja vinkeistänne! Yritän ehkäpä etsiä itselleni valmiiksi tehdyn lusikkasormuksen.

Total Pageviews

All photos of this blog are copyrighted by Absolutely white. Powered by Blogger.

Followers

Google Translator