Kirppiskierros Karjaalla ja Billnäsissä

Olipas mahtava päivä eilen. Teimme kirpputorikierroksen Karjaalla, joka on muuten unelmapaikka kirppiskiertäjälle, koska siellä oli joka niemessä ja notkelmassa kirpputoreja. Kierroksemme alku ei sujunut ihan suunnitelmien mukaan, kun ensin piti mennä Missionstorgetille (Kanavatorilla, lähellä Ratakatua), mutta kyseinen paikka onkin koko heinäkuun kiinni. 
No, seuraava kirppis listallamme olikin sitten jo auki eli Vindsloppiset (Maasillantie 30). Paikka on kuulemma Karjaan suosituin kirppis. Yläkerran vintti on oikea aarreaitta, jossa kaikki myydään pilkkahintaan. Lasitavaraa 0,10 - 0,20 eurolla ja vaatteita 1 - 2 eurolla. Vaatteet on yläkerrassa järjestetty värin mukaan. Varaudu lämpimällä säällä siihen, että vintti on tukahduttavan kuuma. Kuulemani mukaan heinäkuussa pitäisi paikassa olla 90 %:n ale, mutta vielä ei ainakaan alennuksia näkynyt. Tavarathan ovat käytännössä ilmaisia tuollaisen alennuksen jälkeen. Paikan kellarissa on huonekaluja. Muutama kiva siellä olikin suhteellisen edullisesti, mutta ne mihin silmäni kiinnittivät huomion olivat jo myytyjä ja odottivat noutoa. Suosittelen paikkaa!
Omat ostokseni kirppikseltä kuuluvat jälleen "mökkiosastoon" eli kynttilänjalka ja laseja mökille. Taisivat olla yhteensä 2,20 euroa.
Seuraavaksi suuntasimme matkamme kohti Siltakirppistä (Läntinen ohikulkutie, punainen vanha puhdistamo) ajaen Karjaan keskustan läpi, ja pysähdyimme matkalla kolmelle kirppikselle ex tempore! Siis nämä kirppikset eivät olleet listallani, mutta aina kun näimme loppis-kyltin, niin pysähdyimme katsastamaan paikan. Ensimmäisen pysähdyksen osalta minulla ei ole tarkempia koordinaatteja, mutta paikka löytyy varmasti, jos ajaa Karjaan keskustan läpi. Paikka oli pieni "kauppa", jossa myytiin vanhaa tavaraa. Paikkaa kuitenkin mainostettiin kirpputorina. Emme ostaneet sieltä mitään.
Jatkoimme matkaa ja pysähdyimme Kaipparin (?) kirppikselle, joka ilmeisestikin oli jakaantunut kahteen erilliseen rakennukseen, koska ainakin kirppikset olivat ihan vierekkäin.
Kaipparissa oli pieniä osioita, joita ihmiset saivat vuokrata. Tavaraa oli kaikenlaista, mutta osa oli hinnoiteltu ehkä hieman kalliiksi. Ostin kuitenkin Iittalan kynttilänjalan 4,50 eurolla. Keräilen näitä kirkkaita ja valkoisia huurrelasisia, joten ostos oli ihan ok.
Melkein ostimme myös Sarpanevan vanhat pitkät ja kapeat juomalasit 6,50 euron kappalehinnalla, mutta nuukuus kuitenkin iski ja jätimme ne kirpparille.
Extra-kirppareiden jälkeen päädyimme siis Siltakirppikselle, joka olikin aikamoinen paikka. Siltakirppis taitaa muuten sijaita jo Billnäsin puolella eikä Karjaalla, mutta matka Karjaan keskustasta kirppikselle on lyhyt. Tavaraa on vanhassa puhdistamossa kolmessa kerroksessa. Huonekalut on nostettu ylös seinänvieruksille esille. Kaikenlaista sälää, lasitavaraa, purkkia ja purnukkaa löytyy paikasta. Olisihan sieltä varmaan tehnyt enemmänkin löytöjä, jos olisi jaksanut penkoa tavarakasoja. Suosittelen myös täällä käymistä, jos on kiinnostunut vanhoista tavaroista!
Tein Siltakirppikseltä vain yhden löydön 50 sentillä, joka on alla oleva metallinen kori.
Seuraava kirppislistani etappi olikin Billnäsin Ruukki-kirppis (Ruukintie 8), josta tein kirppiskierroksen mieluisimman löydön. Ruukki-kirppis on kahdessa eri rakennuksessa. Toisessa on vuokrattavia pöytiä, jossa on kaikenlaista tavaraa myynnissä lasitavaroista leluihin. Vaatteita ei tällä kirppiksellä ollut lähes lainkaan. Toisessa rakennuksessa on kolmessa kerroksessa huonekaluja. Hinnat ovat täällä korkeammat kuin aiemmin mainitsemillani Karjaan kirppiksillä.
Tässä kierroksen suosikkilöytöni eli ihana turkoosin vihreä jakkara mökille makuuhuoneen pöydäksi tai tuoliksi. Väri on niin kutkuttava, että en voinut jättää jakkaraa kirppikselle, vaikka hinta olikin 20 euroa. Jakkara kuului isompaan kokonaisuuteen, jossa myytiin samanväristä pöytää, kahta selkänojallista tuolia, 3 jakkaraa ja isoa keittiön hyllyköstöä yhteensä 400 eurolla. Kysyin myyjältä, että saisinko ostaa vain yhden jakkaran kokonaisuudesta ja se onneksi onnistui. I'm happy!
Ostin Ruukki-kirppiksen pikkusäläpuolelta myös Buttons-laatikon 5 eurolla.
Yritimme mennä vielä SPR:n kirppikselle (Puimalassa) Fiskarsissa, mutta se oli mennyt kiinni klo 14 ja Fiskarsiin ehdimme vasta sen jälkeen. Fiskarsissa pitäisi olla jokaisen kuukauden ensimmäisenä lauantaina SPR:n kirppis. Onko kukaan käynyt siellä eli onko kannattava paikka vierailulle?

Meillä oli kunnianhimoisena suunnitelmana ehtiä myös Tammisaaren kirppiksille, mutta se ei tällä reissulla toteutunut.

Idean kierrokseeni sain täältä.

5 comments

Saila said...

Ihana jakkara! Tuon tyyppisiä meillä oli entisellä kesähuvilalla, mutta ei noin herkullisen värisiä.

Hannele Ruusukummusta said...

Voi miten ihana päivä teillä onkaan ollut... jakkara on hieno...☺

arleena said...

Oi että hyviä löytöjä olet tehnyt jo usealla kirppiksellä. Nyt alkoi mieli tehdä kirppareille. OLen kiinnostunut 1950-60-luvun suomalaisesta designlasista.

Maketsu said...

Samoja reittejä lomaillaan :) Mulla on niin paljon tavaraa mökillä, että ei oikein mitään mahdu, eikä tarvita. Mutta noi sun kirppisostokset kyllä laittoi houkuttelemaan... Aina sitä jotain voisi...

Helinä said...

Hieno "opastuskertomus" ja kivat löydöt olit tehnyt. Vois tehdä reissun sinne suuntaan

Total Pageviews

All photos of this blog are copyrighted by Absolutely white. Powered by Blogger.

Followers

Google Translator