Kirjahaaste

Lueskelen mielelläni kirjablogeja, koska olen aina ollut vähän lukutoukka -tyyppiä eli siis kirjoja on kesken samanaikaisesti ties kuinka paljon. Välillä on pitkiä lukukausia, jolloin en tee oikeastaan muuta kuin lue ja välillä taas pidän taukoa lukemisesta...siis kaunokirjallisuuden lukemisesta.

K-blogin Jenni innoitti blogissaan ottamaan Finlandia-haasteen vastaan, johon moni kirjabloggari onkin jo vastannut. Tavoitteena olisi lukea kaikki Finlandia-palkitut kirjat. Ajattelin omalta osaltani kokeilla haasteeseen osallistumista siten, että tavoitteena olisi lukea 2000-luvulla ja 1990-luvulla palkitut Finlandiat. Pitäisiköhän sitä aloittaa tuosta tuoreimmasta, lukemattomasta Finlandiasta eli Hyryn Uunista? Vai Sinisalosta, joka jo löytyy kokoelmistani?


Tummennetulla on ne kirjat, jotka olen jo lukenut.


2010 - Mikko Rimminen: Nenäpäivä 
2009 - Antti Hyry: Uuni 
2008 - Sofi Oksanen: Puhdistus 
2007 - Hannu Väisänen: Toiset kengät 
2006 - Kjell Westö: Där vi en gång gått/ Missä kuljimme kerran 
2005 - Bo Carpelan: Kesän varjot 
2004 - Helena Sinervo: Runoilijan talossa 
2003 - Pirkko Saisio: Punainen erokirja 
2002 - Kari Hotakainen: Juoksuhaudantie 
2001 - Hannu Raittila: Canal Grande (tämä jäi kesken)
2000 - Johanna Sinisalo: Ennen päivänlaskua ei voi (löytyy hyllystä)
1999 - Kristina Carlson: Maan ääreen 
1998 - Pentti Holappa: Ystävän muotokuva 
1997 - Antti Tuuri: Lakeuden kutsu 
1996 - Irja Rane: Naurava neitsyt
1995 - Hannu Mäkelä: Mestari 
1994 - Eeva Joenpelto: Tuomari Müller, hieno mies (tämä on jäänyt kesken)
1993 - Bo Carpelan: Urwind/Alkutuuli 
1992 - Leena Krohn: Matemaattisia olioita tai jaettuja unia 
1991 - Arto Melleri: Elävien kirjoissa 
1990 - Olli Jalonen: Isäksi ja tyttäreksi 

4 comments

Valter said...

Haa, tuttu haaste, vaikkakin itseni itselle asettama. Olen myös päättänyt, että joskus luen kaikki Finlandia-palkitut kirjat:) En kyllä mitään kiirettä pidä. Leena Krohnin kyseinen kirja on kesken ja luettuina ovat jo Toiset kengät ja Missä kuljimme kerran. Arto Melleri on myös tuttu ja Puhdistus löytyy hyllystä tuoreena.
En kuitenkaan mitenkään kovin innokkaasti iske ensimmäisenä kiinni juuri finlandiapalkittuun, koska ei se minusta ole kovin suuren laadun tai mielihyvän tae.

Cici said...

Valter: Minäkään en ole asettanut itselleni aikarajaa noiden kirjojen lukemiselle. Tosin olisihan se hienoa, jos saisi nuo kaikki luettua tämän vuoden aikana. Olen samaa mieltä siitä, ettei Finlandia ole laadun tae ja Finlandiat vain harvoin (jos koskaan) nousevat ihan kärkipäähän vuosittain lukemieni kirjojen joukossa.

kerttu said...

löysin blogisi loppuvuodesta ja olen tykännyt tosi paljon sen seuraamisesta, kiitos!

minä myös vanha lukutoukka, myönnettäköön tosin, että aika paljon on hömpänpuolista kirjallisuutta tullut luettua. olen tuota finlandia-projektiasi miettinyt useasti, ja ehkäpä saan siitä nyt minäkin inspiraation. minä oon viime vuosina lukenut kesäisin aina jonkun tietyn kirjailijan tuotantoa; henrik tikkanen, milan kundera, reijo mäki ja monta muuta.

kiitos tästäkin vinkistä, lukemisen iloa ja hyvää uutta vuotta!

Cici said...

Kerttu: Kiva, kun löysit ja jätit kommentin! :-) Tuo on myös hyvä idea, että lukee jonkun tietyn kirjailijan tuotantoa. Itse olen ahminut peräjälkeen esim. kaikki käsiini saamat Margaret Atwoodit ja Jose Saramagot.

Total Pageviews

All photos of this blog are copyrighted by Absolutely white. Powered by Blogger.

Followers

Google Translator