Leikekirjat

Oma leikekirjahistoriani alkoi leikekirjasta, johon ala-asteikäisenä keräsin omia urheilusaavutuksiani. Tulokset yleisurheilukisoista leikattiin paikallislehdestä ja liimattiin Osuuspankista saatuun leikekirjaan. Muistan kuinka mahtavaa oli, jos oli päässyt jopa kuvaan. Missäköhän sekin leikekirja mahtaa tällä hetkellä olla...?


Ajattelin raottaa hieman nykyistä leikekirjakokoelmaani, mutta todellakin vain hieman...


Minulla on kaksi isoa leikekirjaa sisustuskuvia ja kasapäin irti leikattuja kuvia, joita en ole saanut vielä liimatuksi paikoilleen.
Muotiaiheisia leikekirjoja on useita...ensimmäisen olen tainnut tehdä joskus -90 luvun loppupuolella tai 2000-luvun alussa eli yli 10 vuotta sitten!
Uutena tulokkaana leikekirjarintamalla on hääaiheinen leikekirja...erityisen ajankohtainen juuri nyt
Lisäksi olen aloittanut oman leikekirjan myös erilaisille kauniille matkakuville. Leikekirjoja säilytän neljässä isossa Ikeasta ostetussa laatikossa.
Leikekirjojen lisäksi olen kerännyt erilaisia runoja ja mietelauseita sekä suomeksi että englanniksi niin kauan kuin muistan. Näitä vihkoja on niin monta, että en todellakaan osaa sanoa niiden lukumäärää. 
Pidätkö sinä leikekirjaa ja jos pidät niin minkälaista?

12 comments

Chatrin said...

Pidän leikekirjaa, mutta tällä hetkellä mulla on vain kasoittain irtirevittyjä lehtileikkeitä ;) Pitäis ottaa joskus aikaa niiden leikkelyyn ja liimailuun. Mulla on inspiraatio-leikekirja, eli kerään sinne kaikkea inspiroivaa; suurin osa sisustusjuttuja, mutta myös asusteita, ruokakuvia.. Lisäksi ajattelin tehdä resepti-leikekirjan, johon liimaan ja kirjoitan itse kivoja reseptejä :)

Tollasta 90-luvun muotileikekirjaa olis kiva katsella näin jälkikäteen, hihii.

Eeviregina said...

Tein joskus nuorempana runoleikekirjaa ja sisustusjuttuja olen repinyt lehdistä paljon, ne ovat kansiossa. Samoin reseptejä olen kerännyt kansioon, puutarhajuttuja sekä matkajuttuja.
Pitäisikin tehdä niistä kunnon leikekirjat, karsiutuisi ylimääräiset ohjeet pois.
Matkoistamme aloin tehdä isoa taulua, noin 1m korkeaa ja 1.5m leveää. Olen tulostanut matkakuvia ja laitan sekaan lippuja, esitteitä ja muuta aiheeseen sopivaa. Kuviahan riittää, kun olemme matkustelleet yli 40 maassa.
Mukavaa viikonloppua!

Tuuli - Lumo Lifestyle said...

Onpa kivoja! Ja varmaan harvinaistuvat erilaisten sähköisten leikekirjojen lisääntyessä

Reseptileikekirja on ainoa, joka on päätynyt "kirjaksi" saakka, tai kaksi on jo kansioita, paksumpi varsinaisille ruoille, ohuempi makeille, leiville ja juomille. Olen yrittänyt reseptitkin vielä jaotella tyyliin liha kana, kala, keitot, salaatit, pikkuruoat ja lisäkkeet. Tosin nyt iso kasa lehdistä revittyjä reseptejä odottaa inspiraatiota...

Sisutusleikkeitä on myös paljon vanhoista lehdistä, mutta ne ovat muovitaskuissa.

Rii said...

Minäkin olen kerännyt itselleni sisustusaiheista leikekirjaa, mutta tuo muotiversio on tosi kiva idea! Ehkäpä sen avulla voisi hahmottaa omaa tyyliä, tulevia hankintoja ym.

Matkakuvat (siis valokuvat) haluaisin kerätä yhteen kirjaan, ja laittaisin siihen samaan säästämiäni asioita matkoihin liittyen, kuten pieniä karttoja, lentolippuja tms..

Henna said...

Näistä löytyy varmasti ihania muistoja. En ole koskaan tehnyt leikekirjaa. Itsellä lähestyy myös häät ja ajatuksena oli koota kauniita ideoita yms. leikekirjan muotoon. Se sitten stoppasi, koska häälehtiä en osta ja kunnon tulostinta emme omista. Eräänlainen hääleikekirja löytyy siis sähköisessä muodossa.

Skräppäily-hengessä olisi tarkoitus koota matkamuistot yhteen. Aiemmin olemme suosineet kätevää kuvakirjaa (esim. Ifolor).

Peppi said...

Joskus olen aloittanut leikekirjan teon - siis leikkelemällä kuvia, mutta aina on jäänyt kesken. Myös ruoka/leivontareseptikirja.. Nyt haluaisin ehkä sisustusaiheisen tehdä. Tuollaisesta olis helpompi selata kuin hirveää lehtipinoa, että missäs se kiva kuva olikaan. Muistais kaikki ideansa.
Nuo vanhat muotileikekirjat on varmaan joskus aika jänniä katsella ja muistella millainen tyyli oli "silloin joskus".
Tosi siistejä sinun kirjasi!

uuvee said...

hauska, olen poiminut aivan saman turkoosisävyisen kuvan, jossa on tikkaat ja valot. Kuvia tulee kerättyä lehdistä talteen paljon, myös kiinnostavia reseptejä.. mutta mitenkähän ne kaikki saisi kansien väliin kauniisti. Ihana tuo mietelausekirjasi! Sen idean voisi ottaa toimen alle myös. Nyt hyvät lausahdukset hukkuvat kalentereihin ja epämääräisiin muistivihkoihin. yhtenäinen olisi ihana. Inspiroivaa!

Kirsikka... said...

tein tuota nuorena tyttönä paljonkin......käytiin koluamassa kaikki paikalliset lehtienkeräyspaikat, jotta löydettäis elokuvatähtien kuvia...ihanaa, huoletonta, unelmia täynnä olevaa elämää!! Vieläkin kerään kauniita sisustuskuvia lehdistä, ja reseptejä...kunhan sais vielä kauniisti esille!
sinun kansiot ovat tosi kauniita!

Unknown said...

Alta parikymppisenä tuli tehtyä urheiluharrastukseen liittyvää leikekirjaa, ja ne ovat vielä tallessa. Kirjoittelin myös runoja, mietelauseita ja laulujen sanoja ylös ja kuvittelin myös omilla piirroksilla.

Sisustus leikekirjoja ei ole koskaan tullut tehtyä, kun en raski leikata lehtiä. Nyt yritän pakottaa itseni irtautumaan varastossa olevista sisustuslehdistä vuosien takaa. Ihania ne olisi vieläkin, mutta ei niitä oikeasti ehdi alkaa selaamaan.

Jonna said...

Minun pitäisi taas aloittaa. Nuorempana oli urheiluleikekirjaa sekä sisustusleikekirjaa. Nyt olisi tarkoitus aloittaa myös hääleikekirja, kunhan saisi aikaiseksi! Noista jää niin ihania muistoja ja nuo sinun ainakin näyttää todella kauniilta, joten ilo niitä katsoa!

Cici said...

Oi kuinka ihania kommentteja olette kaikki jättäneet! Kiitos paljon! Siis...minullahan on vielä noiden mainitsemieni leikekirjojen lisäksi reseptileikekirja, mutta olin kokonaan unohtanut sen. :-) Onkohan tää mun leikekirjamania jotenkin hullua..?

Elli said...

mulla on myös leikekirja, oon siis vasta ylä-asteella, mutta en saa päähäni mitään mitä sinne laittaisin..auttakaa? :)

Total Pageviews

All photos of this blog are copyrighted by Absolutely white. Powered by Blogger.

Followers

Google Translator