Kevyt illallinen

Pyrimme nykyisin syömään hiilihydraatteja niin vähän kuin vain mahdollista (olematta silti karppaajia). Tänään teimme "kevyen" illallisen eli paistoimme kanafileet, joiden päälle laitoimme vuohenjuustoa sulamaan sekä hunajaa.
Lisukkeena toimi cantaloupe-meloni ja tomaatti-mozzarella-salaatti. Olikin todella hyvää eikä ruuan jälkeen tullut niin kovaa väsymystä kuin silloin, jos annoksessa olisi ollut lisukkeena riisiä, pastaa tai perunaa. Riisistähän minun on mahdotonta joka tapauksessa kokonaan luopua, koska rakastan sushia ja erityisesti makeja.
Ruuan kanssa joimme ranskalaista punaviiniä Bordeux:n alueelta. Testailemme erilaisia viinejä, jotta löytäisimme häitä varten sopivat viinit. Valkoviinin osalta on päätetty jo se, että rieslingiä sen on oltava, mutta maa ja merkki on vielä auki. Punaviinin osalta onkin sitten vaikeampi pähkäily, koska pidämme erityisesti sekä perinteisistä ranskalaisista että uuden maailman eli lähinnä Chilen tai Argentiinan punkuista.
Ajatukset Japanin katastrofissa ja uhrien omaisten surussa.

6 comments

Anonymous said...

Herkullisen näköistä, hunaja sopii varmasti hyvin vuohenjuuston kanssa! Tosi on, ettei aina tarvita pastaa, riisiä tai perunaa - niistä jää raskas olo. Itsekin söin tänään ulkona salaatin mutta koska olen kasvissyöjä, tuppaa ruokavalio olemaan liian hiilaripitoinen proteiinien kustannuksella. Täytynee alkaa popsia enemmän rahkaa ja raejuustoa ja papuja...viineihin en sitten nykyään alkoholittomana osaakaan kommentoida mitään :)

Susanne said...

Mieheni kanssa juuri puhuimme vähänhiilihydraattisesta ruuasta ja etsimme netistä tietoa ja hyviä reseptejä. Sitten aukaisin blogisi ja kuin tilauksesta tuli tämä postauksesi:)
Ihanan illallisen olette tehneet! Tuostahan saankin heti yhden ihanan reseptin.
Meilläkin olisi tarkoitus vähentää hiilihyraatteja olematta kuitenkaan karppaajia.

Mukavaa sunnuntaita!

Anonymous said...

Oi miten herkullisen suussa sulavan näköistä!
Kiitos hyvästä vinkistä, taidanpa kokeilla joskus tuota :)
Ihanaa sunnutain jatkoa!

Cici said...

Annika: Mekin syödään tosi paljon kasvisruokaa, mutta nyt on huomannut, että tarvitsee myös proteiinia, jos ei syö lainkaan riisiä, perunaa jne.

Susanne: Kiva, mikä sattuma! Kannattaa joo kokeilla tuota kanaa ja vuohenjuustoa...se on hyvää ja todella helppo tehdä. Ihanaa sunnuntain jatkoa myös sinulle!

Sofiina: Kiitos, kokeile ihmeessä! Mukavaa sunnuntaita myös sinulle!

Tuuli - Lumo Lifestyle said...

Tänään on ruokalistalla itse tehtyä pastaa, mutta usein pääruoan lisukkeeksi teen salaattia eri muodoissaan.

Ihanaa, kun kevään myötä kaupan tisikissä salaatit ja yrtit ovat selvästi tuuheampia ja kesä tuo mukanaan valloittavast vihannekset.

Cici said...

Lumo: Itsetehty pasta kuulostaa kyllä hyvältä! Meillä on tänään vuorossa jokirapusalaattia ja lisukkeeksi mies halusi tehdä batatas bravasia eli perunaa syömme tänään.

Total Pageviews

All photos of this blog are copyrighted by Absolutely white. Powered by Blogger.

Followers

Google Translator