Matkakohteeni Top 10

Ajattelin esitellä teille top 10 matkakohdetta, joissa olen käynyt. Kohteet eivät ole paremmuusjärjestyksessä enkä niitä osaisi edes sellaiseen asettaa. Paljon ihania paikkoja jäi tämän listan ulkopuolelle ("bubbling under"), mutta valinta oli tehtävä.

Mikä näistä on oma suosikkisi tai mistä kohteesta haaveilet?

1. Bali: vihreys, vehreys, ystävälliset ihmiset, ihana ruoka, kulttuuri, historia, lämpö, luksusta edullisesti
Vinkki: Paras matkustusaika toukokuu

2. New York: Ison omenan syke, ruoka, muoti, shoppailu, ihmettely, käveleminen, eri kaupunginosat, vapauden tunne, Woodbury
Vinkki: Greenwich villagen ihanat putiikit, Magnolia Bakeryn cupcaket

3. Sevilla: aurinko, tapakset, espanjalainen tunnelma, ihanat ihmiset, arkkitehtuuri
Vinkki: Kävele ja kiertele

4. Pariisi: juustot, patonki, punaviini, muoti, rakastavaiset, tunnelma, arkkitehtuuri, eri kaupunginosat, crepes, katusoittajat, eri vuodenajat
Vinkki: Kävele Seinen kumpaakin puolta niin pitkälle kuin jaksat, maisemat ja fiilikset vaihtuvat

5. Krabi: kirkas turkoosi vesi, lähisaaret, lämpö, aurinko, edullista
Vinkki: Vältä viimeiseen saakka turistikohteita, vuokraa vene ja kiertele lähellä olevia pikkusaaria, ota pahoinvointilääkkeet mukaan, jos tulet helposti merisairaaksi (moottoriveneellä kuljettaessa)

6. Curacao: kirkas turkoosi vesi, aloe, aurinko, rentoutumista ja rauhaa, luksusillallisia, ei erityisiä nähtävyyksiä, paljon hollantilaisia

Vinkki: Vuokraa auto ja kierrä saari ympäri, löydät ihania rauhallisia poukamia ja superkirkasta vettä

7. Langkawi: kaunis pieni saari, vehreä, kehittyvä, edullinen, lämpöä ja aurinkoa, rantoja, apinoita
Vinkki: Vuokraa skootteri ja kierrä sillä saarta, löydät ihania suojaisia ja jopa lähes autioita rantoja sekä vesiputouksia, majoitu Bon Tonissa!

8. Hong Kong: suurkaupungin vilske, ruoka, luonto, vastakohtaisuus, rakennukset, korkeuserot, halpa, luksusta edullisesti
Vinkki: Ota paikallinen kaksikerrosbussi joko meno- tai tulomatkalle matkustaessasi Peakille

9. Kalifornia: rannikko, korkeuserot, meri, luonto, ihanat kaupungit (San Francisco, Los Angeles, Santa Monica)
Vinkki: Varaudu siihen, että rantatiellä ja SF:ssä tuulee aina, paljon vaatetta siis mukaan. Matkapahoinvointilaiset tarvitsevat pahoinvointilääkettä Kalifornian rantatiellä

10. Rooma: historia, kulttuuri, aurinko, viini, nähtävyydet, puistot ja piazzat, tuttavuutta tekevät italialaiset
Vinkki: Tutki myös muuta kuin Rooman historiallista keskustaa esimerkiksi hyppäämällä paikallisbussiin tai ratikkaan

Huh, tulikohan tässä vähän liikaa kohteita yhdelle postaukselle...?

...Ja sitten vielä ne bubbling under -kohteet: Milano, Nizza, Vilna, Tukholma, Kuala Lumpur, Istanbul, Barcelona, Helsinki, Valensia, Riika, Teneriffa, edit: Lontoo...jne.
Kuala Lumpur
Vilna
Riika

Kaikki kuvat omat ottamiani, joten ethän kopioi niitä ilman lupaani. Kiitos!

24 comments

Karoliina / Kirjava kammari said...

Matkailu, mikä ihana ja huonoa omatuntoa (lentämisen takia) aiheuttava harrastus!

Minun ykköskohteeni on aina New York. Listaltasi muita tuttuja ovat Bali, Pariisi, Kalifornia ja moni bubbling under -kohteista.

New Yorkin ja kotikaupunki Helsingin lisäksi suosikkikaupunkeja ovat ainakin Lontoo, Edinburgh, Tukholma, Seattle, Vancouver ja Krakova.

Nyt keväällä ollaan ehkä menossa vihdoinkin Pietariin. Läheltä kiinnostaisi myös Kööpenhamina, jossa olen viimeksi ollut lapsena.

Kesällä ollaan menossa ainakin Kataloniaan, ehkä Milanoonkin. New Yorkin lisäksi haaveilen aina pääseväni takaisin Brittein saarille. Melkein kaikissa kohteissa olisi jotakin kiehtovaa, mutta eniten haaveilen varmaan matkasta Saharan eteläpuoliseen Afrikkaan. Mielellään itään tai etelään

Katness said...

New York on koti, Balille, Thaimaaseen ja Pariisiin haluaisin seuraavan vuoden aikana tutustua ja toivon etta San Franciscosta tulisi uusi kotikaupunkini lahitulevaisuudessa. Unelmia, unelmia...

Cici said...

Karoliina: Totta, lentäminen on se negatiivinen asia matkustelussa. Miten olen unohtanut listaltani Lontoon?!? Olen jopa asunut Lontoossa, mutta unohdin sen kokonaan. Minuakin kiinnostaa Pietari ja kuukauden kuluttua mennään Köpikseen. Kesällä meillä on reissu Kreikkaan, joten sen reissun jälkeen varmaan tuo lista vielä muuttuisi.

Katz: Ihania unelmia sinulla!

Rii said...

Minulla on toivessa suunnata syksyllä Balille, toivottavasti onnistuu. Moni muista mainitsemistasi ja kuvaamistasi kohteista onkin tuttu, toki voisin uusintavisiitille lähteä ihan mihin vaan =D

Chatrin said...

Oi vitsi, matkustaminen on parasta. Lähden pääsiäiseksi pariisiin, kiitos vinkistä :)

Henna said...

Joo, samoilla tunnoilla. Matkustaminen on todella iso osa elämää, kuitenkin samalla kokien huonoa omatuntoa siitä. Tasapainoilua...
Ihania kohteita, osa tuttuja, osa haaveita. Krabilta voin itse suositella Koh Lantaa <3

http://marjonsivuilut.blogspot.fi/ said...

Kyllä minä tuonne matkakohteistasi Balille tai Curacaolle menisin :) Lämpöä, merta,luontoa, ei liikaa ihmisiä. Ajatonta olemista...aaah!

Tuuli - Lumo Lifestyle said...

New York on ikuinen ykkönen, sinne suuntaan tänäkin kesänä. Viime matkoilla on tullut oltua aika paljon myös Manhattanin ulkopuolella; Queensissa, Bronxissa ja Brooklynissa. Woodburyyn en ole erikseen malttanut lähteä, mutta nyt ollaan myös pari päivää Hudson-joen laaksossa ja pistäydytään myös Woodburyssa.

Hong Kongiin ihastuin kovasti viime kesänä, sopiva sekoitus Idän eksotiikkaa ja hienointa länsimaista luksusta.

Pariisista en itse asiassa aiemmin ole pahemmin välittänyt, vaikka olen ollut siellä kymmeniä kertoja. Johtunee siitä, etten työmatkoilla kerkeä mihinkään. Viime vuosian olen yhdistänyt vapaan viikonlopun työmatkaan ja opetellut pitämään Pariisista.

Berliini, tuo Euroopan New York, on rosoinen ja edullinen vierailukohde, jossa on mielenkiintoisia alueita.

Firenze on Italian suosikkini, siellä en valitettavasti ole ollut useampaan vuoteen.

San Franciscon liepeillä vietin kesän opiskelijavaihdossa, ihastuin kovasti tunnelmaan; kuin monta erilaista pikkukaupunkia vierekkäin. San Franciscoon suuntautui myös häämatka.

Lontoo, Sydney, Bilbao, Barcelona, Nizza, Rooma, Amsterdam, Kööpenhamina ja lukuisia muita mahtavaa matkakohdetta on ollut ja toivottavasti tulossakin. Kaupunkikohteet ovat mieluisia, rantalomalle en niinkään kaipaa.

Cici said...

Rii: Oih, voisin lähteä Balille koska vaan! Toivottavasti matkasi onnistuu!

Chatrin: Pariisi pääsiäisenä...ei ollenkaan huono paikka viettää pääsiäistä.

Henna: Kyllä, lentokonematkustaminen aiheuttaa omantunnontuskia välttämättä, erityisesti noiden kaukomatkojen suhteen...vaikka useat, lyhyet lennotkaan eivät taida kovin ympäristöystävällisiä olla.

Marjo: Juuri sellaisesta rennosta oleilusta voi nauttia Krabilla, Curacaolla, Langkawilla ja Balillakin.

Lumo: New Yorkin on minullakin kyllä matkakohteiden kärkipäässä. Minulla oli pitkä ajanjakso, jolloin kävin vähintään kerran vuodessa haistelemassa Nykin tuulia.

Anonymous said...

Oi mä niin rakastan matkustamista, ihana postaus!:)

Olemme matkustelleet paljon, mutta vielä on paljon näkemättä. Ehdottomasti haluan kokea New Yorkin, Pariisin ja Kaliforniasta Los Angelesin. Kaupunkilomille New Yorkiin ja Pariisin varmasti vasta sitten kun pikkuneitimme on hieman vanhempi. :)

Cici said...

Sofiina: Ehdottomasti, jos New York on vielä käymättä, niin sinne suosittelen kyllä matkustamaan! Tosin pikkuneidin kanssa se ei ehkä ole kaikkein sopivin kohde.

Linnea / kujerruksia said...

Ihastuttavia kuvia!

New Yorkissa olen käynyt, matka oli kyllä aivan liian lyhyt kaiken sen kokemiseen mitä olisi halunnut. Menimme ystäväni kanssa ilman päiväohjelmaa käyden museoissa, kahviloissa, hevosajelulla ja manikyyrissä Greenwich Villagessa, muun muassa.

Pariisi on kuitenkin ikuinen suuri rakkauteni. Sinne palaan kolmatta kertaa parin viikon päästä. Tuskin maltan odottaa ja samalla jännittää että mitä jos kaupunki ei olekaan enää minun Pariisini! Eiköhän se ole mutta jännittää.. Voi Pariisi.

Cici said...

linnea: New York vaatii oman aikansa, jotta näkee kaiken sen ihanuuden mikä piilee myös pinnan alla. Itselleni mm. Nykin aamuruuhkassa fiilistely on yksi lempijuttujani...kun kiireiset bisnesihmiset hakevat bagelinsä ja kahvinsa sekä kiiruhtavat Manhattanilla, niin minä vain seurailen heitä sivusta kiireettömänä nauttien olostani. Pariisi on varmasti entisellään! Ihanaa reissua!

Mirjami said...

Ihania kohteita ja upeita kuvia :) Itse haluaisin matkustaa moniin noista paikoista. Seuraavana listallani on Hki ja Hong Kong :)

Cici said...

Mirjami: Helsinki ja Hong Kong ovat aivan loistavat kohteet! :-)

Kitty said...

Ihana postaus! Tässähän nousi ihan matkakuume päälle ;)

Moni kohde noista on sellainen jossa olen aina halunnut käydä esim New York, Rooma, Bali ja Krabi.

Haluaisin kovasti mennä Roomaan, mutta mies on käynyt siellä vasta pari vuotta sitten ja haluaisi mennä johonkin uuteen kohteeseen.

Cici said...

Kitty: Kiitos, minulla on kanssa matkakuume koko ajan päällä!

Elina said...

Oi, New York on parasta tässä maailmassa! :) Olen ollut siellä kolme kertaa ja aina tulee itku kun lentokone lähtee takaisin Suomeen.

Balille toivon joskus pääseväni.

Cici said...

Elina: Minulle tulee haikeus täällä Suomessa aina, kun vaan ajattelinkin New Yorkia. Balia suosittelen todella lämpimästi.

Kirjahiiri said...

Tulin katsomaan blogiasi ja silmääni osui heti aivan ihana postaus matkailusta! Tuli itsellekin halu lähteä New Yorkiin! :)

Anonymous said...

Happy to help :)

Love from Sweden

Cici said...

Kirjahiiri: Kiva, että tulit käymään!

Louise: Thanks again!

Leena Lumi said...

Jestas, meillä oli samaa vain Pariisi ja siihen kaupunkiin en syttynyt yhtään.

Irlannin Galwayssa olen ollut pari viikkoa. Asunut ihan Atlantin rannalla. Sitten Veronassa, jossa yksi koiranhakkaaja pilasi minulta koko kaupungin ja palasimme lujaa takaisin turvalliseen Decenzanoomme, jossa asuu ystävämme. Rakastan Zürichiä ja Salzburgia. Locarnossa haluan kuolla ja seuraavat synttärini vietän siellä jossain alppien piilossa...Kreikka on hyvä talvikohde, vaikka minua ei niinkään kiinnosta aurinko, sillä olen aito blondi ja jo yhden melanooman kokenut, mutta uiminen ja veneily. Englannissa haluaisin asua jonkin aikaa ja siihen nyt pyrimme...Kaikki brittiläisyys kiinnostaa ainakin teoriassa ja haluan nyt testata sen kunnolla. Göttingen ja Köln ovat kivoja shoppailukohteita ja Berliinissä on sitä jotakin. Bad-Homburgissa on aivan erityinen hotelli metsän keskellä, jonne vielä palaan ja...;-)

Masentava tai tosi oli itävaltalaisen ystäväpariskunnan lause, he kun ovat matkanneet koko maailman kaikki isot kaupungit moneen kertaan: "Kun riittävästi matkustat, jokainen kaupunki on kuin edellinen, et erota niitä enää toisistaan." Mieheni matkustaa työnäs puolesta ja hän alkaa jo hokea samaa...Eihän se ole totta, eihän...pitäähän olla edes illuusio.

Cici said...

Leena: Olen kiertänyt autolla pitkin Eurooppaa, niin Alppeja kuin Saksaa, Ruotsia, Tanskaa, Hollantia, Belgiaa, Itävaltaa, Sveitsiä, Ranskaa, Pohjois-Italiaa jne...ihania paikkoja löytyy paljon ja tuohon listaani laitoin vain viimeisimmät paikat, joissa olen kokenut jotakin erityisen ihanaa. En halua uskoa sitä, että paikat alkavat muistuttaa toisiaan. Olen ehkä idealisti ja naiivi ajatellessani, että jokaisesta paikasta löytyy jotakin sille paikalle hyvin ominaista ja kaunista, kunhan vain osaa sitä etsiä tai pikemminkin kuljeskella avoimin mielin. Työmatkailu on oma lukunsa sinällään ja työmatkoilla ei yleensä näe niitä kunkin paikan aitoja juttuja. Näin minä ajattelen.

Total Pageviews

All photos of this blog are copyrighted by Absolutely white. Powered by Blogger.

Followers

Google Translator