Ateena

Hotellimme vieressä oli eläinkauppa...en tykännyt!
 Kauppahallissa ja sen läheisyydessä myytiin lihaa, kalaa, oliiveja, mausteita ja hedelmiä.
 Ateenassa piti ottaa annos, jossa oli kaikki kreikan "perinneruuat" samassa annoksessa.
Kauniita patsaita
 Kilppari vapaana keskuspuistossa...olin kauhuissani, että miten se siellä selviää.
 Turistikadulla turistikrääsää
 Illallinen hotellin kattoterassilla.
 Alkupalalautanen
 Huomaa kisuli
 Akropolis oli turistinen jo klo 8.30 aamulla.
Kaiken kaikkiaan Ateena ei tehnyt vaikutusta. Keskusta oli epämääräinen tai sitä ei oikeastaan ollut. Oli vaikea keksiä tekemistä edes kahdeksi päiväksi. Ostosmahdollisuudet ovat hyvät, mutta siihen se sitten melkein jääkin ja tietysti Akropolis on käytävä katsomassa, koska se on lähes ainoa kaupungin nähtävyys.
 Hotellin vieressä oleva vanhan tavaran myymälä, josta tarttui pari tuliaista itselle.
 Tuliainen nro 1
 Tuliainen nro 2
Häämatkamme muut kohteet ja valokuvat niistä löytyvät alla olevista linkeistä:

15 comments

Unknown said...

Sun kuvat nostaa matkakuumetta ;) Ihanat tuliaiset.

Katja said...

Meidän reissu Ateenaan (maaliskuun lopussa)jätti varaa takaisin paluulle. Siinä olet oikeassa, että keskustassa ei sinänsä mitään ihmeellistä ollut, mutta itse ajattelen, että seuraavalla kerralla hotelli vähän kauempaa keskustasta, josko sitä sitten näkisi ja kokisi vähän enemmän aitoa ateenalaista elämänmenoa.

Punaisten lyhtyjen alueen, kerjäläisten ja narkkareiden näkeminen keskellä kaupunkia ei sinänsä kiehtonut. Parissa päivässä ei viitsinyt lähteä kovin kauas seikkailemaan. Useissa museoissa tuli kyllä silloin käytyä, kun ovat opiskelijalle ilmaisia.

Saarilla on jotenkin vähemmän noita lieveilmiöitä... Juurikin, kun noita sun saarilta ottamia kuvia katselin, sanoin miehelle, että voi kun päästäis pian kaksin Kreikkaan. Huoh.

Olivia said...

Kivat tuliaiset löysitkin!
Minä olin virittäytynyt jollekin eläimelliselle taajuudelle tuon kilpikonnakuvan jälkeen ja katsoin, että seuraavassa kuvassa onkin sitten norsun jalkoja ;D

Kulkukatti said...

Upeita otoksia olet saanut reissulta. Kesti hieman, että sai etsittyä kisun siitä yhdestä kuvasta :) Koirakuva oli myös aivan mainio. Ja voi miten kivoja tuliaisia! Ateenaan haluaisin reissata joku päivä.

Kiitokseksi mukavasta blogista, jota on aina kaunis katsella ja ilahduttava lukea, saat makean tunnustuksen, jonka voi hakea täältä (haasteen kolmeen kysymykseen voit vastailla, kun kerkiät:)

http://kulkukatinkirjeita.blogspot.com/2011/08/makea-tunnustus.html

Satu said...

Oih, itselle jäi taas Ateenan pikareissun jälkeen kova palo päästä takaisin. Erona tosin saattoi olla se että asuimme ystäviemme luona jotka toimivat paikallisina oppainamme, ja meillä oli vain 1pv aikaa juosta läpi Ateena. Eli siinä juuri ja juuri kerkesi käydä Akropoliksella ja vähän kierrellä toreja. Olisi mielenkiintoista nähdä olisivatko fiilikset samat jos siellä kävisi pidemmällä reissulla.

Tuuli - Lumo Lifestyle said...

Ihania lepäileviä eläimiä! Ja ruokakuvia. Ja tunnelmakuvia...

Oliko Ateenassa paljon tyhjää liiketilaa; suljettuja kauppoja ja ravintoloita? Joistain lehtijutuista kun olen lulkenut, että siellä on paljon pikkuliikkeitä joutunut sulkemaan.

Cici said...

Marjukka: Eikös matkakuumeessa oleminen ole aina ihan kiva olotila? ;-)

Katja: Todellakin saarilla oleilu oli leppoisampaa ja ilmakin oli paljon puhtaampi.

Olivia: Kieltämättä palmujen rungot muistuttavat hieman norsujen jalkoja. ;-)

Kulkukatti: Kiitos paljon tunnustuksesta! Olen jo ehtinyt vastaamaan noihin kolmeen kysymykseen vähän aikaa sitten.

Satu: Se on aina parempi, jos pääsee paikallisten kanssa kiertämään kaupunkia. Silloin todennäköisesti löytää sellaisia paikkoja, joihin muuten ei välttämättä tulisi mentyä.

Lumo: Ei pistänyt ainakaan silmään, että Ateenassa olisi ollut tavallista suurkaupunkia enemmän tyhjiä liiketiloja. Omaan kriisiinsähän kreikkalaiset suhtautuivat ainakin saarilla aika huolettomasti ja jopa vähätellen.

Sininen huvimaja said...

Niin on taas hienoja kuvia ja vaikka Ateena ei sinua vakuuttanut, niin näiden kuvien perusteella sinne kyllä voisi lähteä käymään. Kulkukatin kanssa olen samaa mieltä, koirakuva on vaan aivan ihana! :)

Cici said...

Petra Pauliina: Kyllähän siellä Ateenassa kannattaa käydä, niin kuin melkein missä tahansa muuallakin maailmassa, missä ei ole vielä koskaan ennen käynyt. Ateena ei vain vaikuttanut sillä tavalla, että haluaisin mennä sinne uudelleen.

Sininen huvimaja said...

Ihan totta, että monessa paikkaa yksi vierailu riittää. Itse en taas ole päässyt Pariisin makuun vaikka monet sitä hurjasti kehuvat.

Sofié said...

voi ei mikä eläinkauppa :/ Minäkään en olis itykännyt yhtään!

Sininen huvimaja said...

Tiedättekö pakko vielä kertoa: myös Nizzassa näkyi eläinkauppoja, sellaisia "amerikkalaismallisia", joissa koiran- ja kissanpennut ovat ikkunassa näytillä! Toisaalta oli ihana seurata suloisia pentuja, mutta minua kyllä alkoi aika äkkiä surettamaan pienten eläinten kohtalo. En nimittäin tiennyt, että tällaista saa harrastaa EU:ssa - siis että eläimiä myydään kaupassa kuin mitä tahansa hammasharjoja :(

Cici said...

Sofié & Petra Pauliina: Joo, noi häkkieläinkaupat on ihan kamalia. Viimeksi vihastelin niitä Aasiassa.

~Sara~ said...

Itse tykkäsin Ateenasta mutta tosiaan, yhdellä reissulla näkeminen riitti mun mielestä kanssa. Lykavittoksella oli aika mukavat näkymät merelle ja kaupunkiin auringonlaskun aikaan, tykkäsin kovastikin! Itselläkin oli Ateenassa asuva ystävä oppaana ja vei meidät niihin vähän syrjemmällä oleviin ihaniin paikkoihin! Hyvät muistot reissusta kuitenkin jäi vaikkei kaipuuta takaisin olekaan! :)

Miss Secret said...

Mua kans kauhistutti Kreetalla vuohien kohtelu.. Kuultiin kun sellainen tapettiin tavernassa ja kohta laitettiin grilli päälle :((( Matkakuume ei kuitenkaan näillä kuvilla laannu!

Total Pageviews

All photos of this blog are copyrighted by Absolutely white. Powered by Blogger.

Followers

Google Translator